Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Tog socialdemokratisk folketingsmedlem imod ordre fra Kvinfo inden transportministeren blev kaldt i årtiets tåbeligste samråd?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Tog socialdemokratisk folketingsmedlem imod ordre fra Kvinfo inden transportministeren blev kaldt i årtiets tåbeligste samråd?

Skrevet af Lennart Kiil

I går skrev vi her på Folkets Avis om, at transportministeren af to socialdemokrater blev kaldt i hvad vel må betegnes som årtiets mest irrelevante og idiotiske samråd.

Et samråd som ikke skulle handle om hans politik-område som transportminister, men om et syv år gammelt blogindlæg - fra før han var noget i politik.

En af de to socialdemokrater som kalde Ole Birk Olesen i samråd skriver på Facebook om sin beslutning om at gøre det:

Jeg er enig med Kvinfo her. Derfor har jeg kaldt transportminister Ole Birk Olesen i samråd i dag

Og så linker hun til en artikel, hvor Kvinfo langer voldsomt ud efter transportministeren. Heri bifalder Kvinfo, at ministeren er kaldt i samråd.

Om Kvinfo har været direkte inde over med et tip til en af socialdemokraterne, er svært at sige med sikkerhed, men at Lea Wermelin i sin beslutning om at kalde i samråd og sin retfærdiggørelse af den læner sig op ad Kvinfo, ja - det skriver hun jo selv sort på hvidt.

Hvad der præcist er sket er ekstra svært at finde ud af i tilfældet Kvinfo.

For på trods af at organisationen gennem årene har modtaget et tre-cifret millionbeløb i skatteyderbetalt offentlig støtte, så er den faktisk organiseret som en forening, hvorfor vi desværre ikke uden videre kan få aktindsigt.

Kvinfo har gennem længere tid haft et tæt parløb med Socialdemokraterne.

Blandt andet blev Kvinfos seneste direktør meget overraskende Nina Groes, hvis CV på tidspunktet, hvor hun blev ansat, ikke var synderlig imponerende.

Men til gengæld var hendes mand den daværende socialdemokratiske transportminister Magnus Heunicke.

Her på Folkets Avis har vi også dokumenteret dels, at Kvinfos ekspertdatabase har en meget kraftig overvægt af venstreorienterede politikere frem for højreorienterede. Dels at Kvinfo generelt er venstreorienteret.

Folketinget har for nylig bevilget Kvinfo ekstra 130 mio. kroner. Men det afholder åbenbart ikke organisationen med den lukkede foreningsform fra at politisere ganske voldsomt og blande sig i folketingets spørgsmål i tide og utide.

Du kan læse mere om Kvinfo her.

Personer: 
Organisationer: 
Emner: