Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Hvad bliver det næste?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Hvad bliver det næste?

Skrevet af Mia Andersen

Jeg læste i dag en foruroligende artikel omhandlende en børnehave i Malmø, der fik klager over at have vist en film med Alfons Åberg. En klage, der nu bevirker, at børnehaven ikke længere viser film. Klagens grundlag er et barn, der efter at have set filmen ikke kunne sove, og efter sigende skulle have udviklet søvnproblemer. Undskyld mig, men er det ikke en smule overdrevet? Som artiklen tillige hævder, er filmen blevet vist de sidste 25 år, og er dermed set af millioner af børn, hvorfor jeg stærkt tvivler på, at filmen ”Alfons og Uhyret” isoleret set danner grundlag for drengens søvnproblemer. Hvor om alting er, har forældrenes klage nu bevirket, at børnehaven må gå på listefødder i alt hvad den gør. For mig er det blot endnu et bevis på, at børneopdragelse er taget alt for langt ud.

LÆS OGSÅ: Nu må galskaben altså snart høre op..

Og det værste af det hele er, at vi ikke tøver med at ride med på bølgen. Faktisk begyndte vi allerede, da forældre lavede oprør over, at Pyrus angiveligt er racistisk eller at børn og forældre ikke kunne se figurerne til et GRATIS Frozen-arrangement. For at være hudløst ærlig, er det eneste jeg sidder og undrer mig over, om disse forældre har for lidt at gå op i. Jeg er vokset op med Pyrus, og jeg har aldrig opfattet, at der skulle være racistiske undertoner eller antydninger af, at det er okay at kaste op, når man spiser for meget risengrød – altså en hentydning til spiseforstyrrelse. Disse fortolkninger er lavet af forældre, og unødigt gjort til problemer. Unødigt fordi at 90’ernes forældre aldrig gjorde et problem ud af det, og det er trods alt samme julekalender som dengang! Jeg tvivler stærkt på, at små børn får øje på de undertoner som forældre har så travlt med at brokke sig over.

Og tilbage til Alfons Åberg. Netop som debatten omkring ’han, hun eller hn' var begyndt at lægge sig, er der nu anledning til, at danske forældre igen kan begynde at brokke over et eller flere forhold i tilværelsen. Brok, som måske ikke ville have set dagens lys, hvis svenskerne ikke havde banet vejen og dermed gjort det ’legitimt’. Jeg er trip, trap, træt af forældre, der pakker deres børn ind i vat, og tror, at alt der sker i samfundet er skadeligt – selv de ting, der rent faktisk er produceret med børn som den primære målgruppe. Aldrig før har børneopdragelse været så avanceret, og i min optik har det kun det resultat, at det unægteligt må udgøre en stor barriere for, at børnene kan stå på egne ben. Hvis de er blevet pusset og nusset omkring igennem hele deres opvækst, hvordan i alverden skulle de så nogensinde lære at tænke selvstændigt? Det begynder allerede nu at vise sig i gymnasiet, hvor der er langt mere fokus på trivsel end på reel læring – netop fordi mange unge ikke ved, hvordan man tænker selvstændigt. Det er de aldrig blevet lært. Jeg er af den klare overbevisning, at forældre der pakker deres børn ind i vat, gør børnene en bjørnetjeneste. Og det gør intet godt for hverken dem eller samfundet, hvis du spørger mig..

Del Hvad bliver det næste?