Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Frank Jensens folk nød Champagne i stride strømme på Cofoco og skatteyderne betalte gildet – men fik det konsekvenser?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Frank Jensens folk nød Champagne i stride strømme på Cofoco og skatteyderne betalte gildet – men fik det konsekvenser?

Skrevet af Lennart Kiil

Det skal have konsekvenser, når skatteborgernes penge bruges på fråds. Det mente københavnsk politiker, som krævede en forklaring fra overborgmesteren.

"Det er uforståeligt, at man bruger store beløb på meget dyre middage og luxus-champagne."

Det mente medlem af Borgerrepræsentationen i København og Region Hovedstaden, Finn Rudaizky (DF), oven på Folkets Avis' afsløringer af, at Royal Arenas top har brugt store beløb på champagnemiddage, studieture og køb af koncertbilletter.

Københavns kommende store indendørs stadion har modtaget kommunal støtte på 350 millioner kroner, hvilket har været med til at muliggøre det markante forbrug over repræsentations- og rejsekontoerne.

Eksempelvis købet af champagne under en middag i maj 2012 på Restaurant Cofoco, hvor der skulle ske evaluering af en designkonkurrence.

Det endte da også med at Frank Jensen som sad med det øverste ansvar i forhold til Københavns Kommunes folk lovede en undersøgelse af forholdene omkring Royal Arena Skandalerne. Men fik det nogensinde konsekvenser for nogen?

Krav om mådehold og høj moral

For Finn Rudaizky, var der tale om et overforbrug af skatteborgernes penge. Han udtalte:

"Jeg er absolut ikke imponeret over den måde, som Royal Arena forvalter sine penge på. Især fordi, at en del af pengene kommer fra skatteyderne via blandt andet Københavns Kommune og Region Hovedstaden. At forvalte andres penge fornuftigt er også et spørgsmål om moral, og helst en god en af slagsen."

Derfor ville DF-eren kræve, at overborgmesteren, Frank Jensen (S), forholder sig til forbruget:

"Jeg synes, at det bør være naturligt, at Københavns overborgmester entydigt tager afstand fra misbruget af skatteborgernes penge – et misbrug, som tre kommunale medarbejdere har deltaget i."

Et eksempel på en sådan dyr middag, er besøget på Restaurant Kadeau den 28. juni 2013. Blandt gæsterne var tre embedsmænd fra Københavns Kommune, der lige som resten af selskabet i gennemsnit spiste og drak for 2.500 kroner.

Bestyrelsesformand: Vi har intet at skjule

Et krav om konsekvenser, som langt fra deles af arenaens bestyrelsesformand, Bent Frank:

"Der skal udvises en fornuftig økonomi på ganske almindelig og traditionel vis, men jeg mener ikke, at den tidligere direktør og hans medarbejdere er gået ud over deres kompetence. Der indgår kommunale penge og vi har ikke noget at skjule, hvorfor vi har besluttet at være omfattet af aktindsigtsreglerne. Bestyrelsen afgør i hvert enkelt tilfælde, hvordan denne praksis skal udmøntes."

Overfor Folkets Avis slog bestyrelsesformanden samtidig fast, at han ikke anser indkøb af koncertbilletter som et problem:

"Samarbejdspartnere og ansatte har kunnet købe billetter gennem Live Nation, således at udgifterne efterfølgende blev refunderet. Fremgangsmåden stoppede i 2014, for at kræfterne kunne bruges på selve byggeriet. Op til dette tidspunkt var hovedformålet med de koncertbilletter som selskabet betalte, at vi kunne blive klogere på, hvordan arenaen skulle indrettes og bruges."

Indtil ordningen blev afskaffet, havde Royal Arena blandt andet indkøbt 81 Justin Timberlake-billetter til 50.955 kroner, 43 One Direction-billetter til 29.100 kroner og 20 Michael Jackson-billetter til 13.300 kroner.

Folkets Avis forsøgte uden held at indhente en kommentar fra overborgmester Frank Jensen.

Og nu stiller vi spørgsmålet. Hvad fik misbruget af skatteydermidler af konsekvenser. 

Svaret på det spørgsmål blæser indtil videre i vinden.

Alt for ofte blæses sagerne op i medierne - og det er fint nok. Men når stormen har lagt sig er det de samme folk som frådser videre samme eller nye steder.

Og regningen går altid til skatteyderne.

Personer: 
Organisationer: 
Emner: 
Del Frank Jensens folk nød Champagne i stride strømme på Cofoco og skatteyderne betalte gildet – men fik det konsekvenser?