Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Hvorfor valgte FBI at lade Hillary Clinton slippe for tiltale?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Danmark har brug for en fri medieplatform Bliv sponsor nu

Hvorfor valgte FBI at lade Hillary Clinton slippe for tiltale?

Skrevet af Grosen Friis

Kan du huske for lidt tid siden, at man i pressen, herunder den danske presse, havde meget travlt med breaking overskrifter om, at Donald Trump's kone havde plagieret noget tekst i en tale, som Barack Obamas kone også tidligere har brugt i en tale. Se det er niveauet for breaking-news i pressen.

Næsten samtidigt er der færdiggjort en FBI undersøgelse af Hillary Clinton's private e-mail server. Den stod hos hende privat og blev brugt i hendes embedsførelse som USAs udenrigsminister, både når hun opholdt sig indenfor USA's grænser og når hun var i udlandet.

Serverens placering og opsætning gjorde, at den var ekstra følsom overfor hacking fra lande som Kina, Rusland og Iran.

De personer der håndterede e-mail serveren fysisk hjemme hos Hillary Clinton - med opsætning, vedligehold og sikkerhedskopiering m.v. - havde ikke den fornødne sikkerhedsgodkendelse.

Den private virksomhed, der opbevarede sikkerhedskopien af Hillary Clinton's e-mail server havde tilsvarende heller ikke den fornødne sikkerhedsgodkendelse,

Hillary Clinton har udtalt, at hun kun har tilgået e-mail serveren med én enkelt enhed, men det viser sig, at hun talte usandt og har brugt adskillige enheder hertil (computere, tablets og/eller smart phones) igennem de ca. 4 år, hvor hun var USAs udenrigsminister.

Hillary Clinton har udtalt, at hun har tilbageleveret samtlige e-mails til udenrigsministeriet, som hun har sendt/modtaget fra denne private e-mail server, imens hun har USAs udenrigsminister. Men det er ikke korrekt, FBI fandt tusindvis af e-mails på hendes private e-mail server, som aldrig var blevet leveret tilbage til udenrigsministeriet.

USAs regering kører med tre fortrolighedsgrader:

  1. Tophemmeligt
  2. Hemmeligt
  3. Fortroligt

og Hillary Clinton har i månedsvis og gentagne gange udtalt på TV, at hun aldrig har sendt eller modtaget materiale via hendes private e-mail server, som havde nogle af disse fortrolighedsgrader. FBI har dog fundet frem til 110 e-mails, fordelt over 52 e-mail tråde (ligesom en debattråd på eksempelvis Facebook) der indeholdt fortroligt materiale.

  • 36 var klassificeret 'Hemmeligt'
  • 8 var klassificeret som 'Tophemmeligt'

Igen har Hillary Clinton talt usandt.

FBI's direktør, James Comey, udtaler at FBI ikke ønsker at anklage nogen og sætte nogen i fængsel for kriminelle handlinger, medmindre at personen der står anklaget var fuldt ud bevidst om, at det de gjorde var kriminelt. Han udtaler dog at han selv synes at Hillary Clinton's brug af en privat e-mail server i embedsøjemed var at være 'uforsigtig'.

Man skulle efter min mening og med rette kunne hævde, at en person:

  • Der har været gift med en af USAs præsidenter og i 8 år har haft rollen som 1st Lady.
  • Selv har været amerikansk top-politiker i mange år som senator for New York.
  • Har holdt posten som USAs udenrigsminister under præsident Obama

udmærket er klar over hvordan fortrolige oplysninger skal håndteres.

FBI vil heller ikke anklage Hillary Clinton for at have udvist 'grov uagtsomhed' som USAs udenrigsminister, fordi FBI ikke fandt noget i disse e-mails, som kunne indikere, at hun var illoyal overfor USA. Så selvom hun udsatte USA's nationale sikkerhed, ved at have en usikker e-mail server stående privat som hun brugte i rollen som USA's udenrigsminister. Så var tilstrækkeligt - til at undgå at blive anklaget for grov uagtsomhed - at det hun har skrevet i sine e-mails - markeret som 'Hemmeligt' og 'Tophemmeligt' - ikke indeholdt illoyal information.

Endnu en begrundelse for at FBI ikke vil anklage Hillary Clinton, er, at kun én enkelt person i de sidste 99 år, har været under tilsvarende anklage. Det svarer til at sige, at fordi der ikke er nogen der har begået indbrud i 99 år, ja så skal en person, der faktisk begår et indbrud i dag, ikke anklages for vedkommendes kriminelle handling.

FBI's direktør, James Comey, har også udtalt:

  • Engelsk: "To be clear, this is not to suggest that in similar circumstances, a person who engaged in this activity would face no consequences. To the contrary, those individuals are often subject to security or administrative sanctions. But that is not what we are deciding now."
  • Oversat til dansk: "For at gøre det helt klart, dette medfører ikke, at en person der - i lignende situationer - udfører sådanne aktiviteter, ikke risikerer, at det får konsekvenser. Det forholder sig lige modsat, sådanne personer får oftest en administrativ eller sikkerhedsmæssig straf (Red: eksempelvis at bliver fyret eller degraderet). Det er dog ikke den beslutning vi har taget nu".

Sagt med andre ord, hvis du er en helt almindelig borger, en junior ansat i USAs udenrigsministerium eller måske endda diplomat, så har det betydning og konsekvenser at bryde loven. Men hvis du tilhører den politiske elite, så er du hævet over loven og kan gå fri. Og Hillary Clinton er nu fri til at fortsætte i USAs præsidentvalgkamp og hun har netop deltaget på det Demokratiske partis konvent og har modtaget nomineringen som partiets præsidentkandidat.

Det som tidligere Præsident Nixon gjorde i forbindelse med Watergate skandalen og som til sidst tvang ham til at måtte gå af, er vand ved siden af det Hillary Clinton har gjort, og denne e-mail skandale er ikke de eneste som kan så tvivl om hendes moral, karakter og egnethed til at blive USAs præsident. Eksempelvis Benghazi sagen og alt omkring The Clinton Foundation belaster også Hillary Clinton.

Hillary Clinton hører til i en retsal, foran en dommer og en jury, anklaget for grov udagtsomhed i forbindelse med hendes embedsførelse som USAs udenrigsminister, ikke i en præsidentvalgkamp.

Hvor var det vi kom fra, nåh ja, tænk dig, Donald Trumps kone har tilladt sig at kopiere tekst fra en tale som Barack Obamas kone tidligere har holdt?!?


Kilder:


Copyright:

Emner: 
Del Hvorfor valgte FBI at lade Hillary Clinton slippe for tiltale?