Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Hvad er en sund madplan?

Simpelt er bedst

Sørg for at du ikke gør en sund madplan for kompliceret. Vælg simple ting og spis gerne det samme to dage i træk. Du kan også sagtens lave dobbeltportion om aftenen, så du har til frokost dagen efter. Når du vælger ingredienser til din madplan, så prøv også at holde dig til ting du kender og gerne få ting til hvert måltid.

Planlægning og indkøb

Brug gerne tid på at planlægge hvad du skal spise og tjek tilbud og vælg ting, som passer til en sund madplan. Det er en fordel at handle ind til flere dage ad gangen, så du undgår at stå i en presset dagligdag og skulle handle hver dag.

Små skridt

Vil du gerne leve sundere, så husk at tage et skridt ad gangen. Det er typisk ikke en særlig god idé at gå all in, fra den ene dag til den anden. For at få succes med en sund madplan, så skal der gives tid til tilvending og brug gerne 2-3 uger inden du følger kostplanen helt. Start stille og roligt op med f. eks. at spise fornuftigt til morgenmaden og byg så på med måltider uge efter uge. Sørg gerne for at starte op i en periode, hvor du har overskud til at komme godt igang.

Nyd livet

Der vil helt sikkert være tidspunkter i løbet af året hvor ferie, fødselsdage eller sociale arrangementer presser sig på og det er vigtig ikke bare at give afkald på alt dette. Der skal være plads til at nyde livet og er du f. eks. på ferie, så nyd det mens du er afsted og kom så tilbage på sporet når du kommer hjem. Det er med til at bevare motivationen til at følge en sund madplan og gør det langt nemmere at blive ved med at spise fornuftigt.

Følger du ovenstående guidelines vil du have et solidt fundament for succes med en sund madplan. Der vil altid være svære perioder, men husk at planlægning kan være givet rigtig godt ud og være med til at du kan blive ved med at leve sundt. Det tager også gerne lidt tid at komme ind i rytmen med ny kost, så vær også tålmodig. 

Med venlig hilsen
Emil fra bodytreatment.dk


 

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn