Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Når pamperiet går i arv: Nye byråd fester med afgående – du betaler

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Når pamperiet går i arv: Nye byråd fester med afgående – du betaler

Skrevet af Lars Bjørknæs

Hvert fjerde år udløber byrådenes valgperiode, hvilket i mange kommuner fejres med iøjnefaldende fester. I Ringsted skete det ved, at skatteyderne betalte for en både dyr og stor sammenkomst med god mad og topunderholdning.

Et byrådsvalg betyder goddag og farvel til en lang række lokalpolitikere, som enten ikke blev valgt eller frivilligt vælger at stoppe. Uanset årsagen til udskiftningen, er det for mange kommuner en velkommen anledning til, at der på skatteydernes regning holdes en større social sammenkomst.

Festligheder hvor de afgående lokalpolitikere dermed ofte kan siges at give en liberal tilgang til repræsentationskontoen videre, når de nye byrådsmedlemmer indbydes til fest på kommunens regning. Ofte endda med bedre halvdele, hvilket for en række kommuner må forventes igen at ske, når årets kommunalvalg er overstået.

Et af de steder, hvor der efter sidste kommunalvalg i 2013 blev afholdt en sådan goddag-og-farvel-fest, var i Ringsted Kommune. Her blev der indbudt til en dyr aften på Sørup Herregård, hvor der ikke kun blev dækket op med god mad og drikke, men også sørget for underholdning af blandt andet den nu afdøde komiker Jan Monrad.

Overflødighedshorn af underholdning

Hvor dyr en oplevelse det blev for Ringsteds skatteydere, fremgår af aktindsigter Folkets.dk har opnået hos sjællænderne. Ikke kun i forhold til brugen af Sørup Herregård, men også den middag politikerne, embedsmænd og andre gæster indtog.

Samtidig spillede det også ind på den samlede regning, at det ikke kun var Jan Monrad, der optrådte. Det samme gjorde hele to grupper, som på hver sin måde spillede op til dans.

Ifølge de fremsendte bilag, kostede Jan Monrads optræden i sig selv skatteyderne 12.000 kroner. Hertil kom de to bands, som til sammen fik 13.000 kroner for anstrengelserne.

I alt var der dækket op til 60 gæster den 2. november 2013 på Sørup Herregård, hvilket også kunne aflæses på prisen for bespisningen. Inklusiv drikkevarer stod den i 39.585 kroner, således at kuvertpriserne gennemsnitligt stod skatteyderne i 659,75 kroner.

Ud over maden, musikken og brugen af lattermusklerne, var et andet af aftenens højdepunkter uddelinger af gaver. I alt havde kommunen indkøbt 41 Trip Trap-produkter, som til sammen kostede 25.408,25 kroner.

Dermed nåede de samlede udgifter til byrådets fejring af sig selv op i 96.335 kroner, da det blandt andet også var nødvendigt at hyre forskellige teknikere ind.