Enorm bar-regning på embedsmændenes sommerudflugt: Økonomisk trængt forvaltning brugte 156.230 til "Folkemøde"

Skrevet af Lars Bjørknæs

Solskinsøen Bornholm har en stor tiltrækningskraft på kommunerne og deres embedsmænd. Det fandt skatteyderne ud af, da Københavns Kommunes Kultur- og fritidsforvaltning tog på en større udflugt til Folkemødet.

-Dansk kultur er værd at kæmpe for. Derfor ærgrer det mig, at regeringen vil svinge sparekniven med to procents besparelser på kulturområdet om året.

På blandt andet denne måde tog Carl Christian Ebbesen, Kultur- og fritidsborgmester i København, september 2016 i et indlæg på Altinget.dk afstand fra de nedskæringer på kulturområdet, som den daværende kulturminister Bertel Haarder lagde op til. Ifølge Dansk Folkepartis lokalpolitiker ville selv små nedskæringer gøre, at Danmark på sigt ville miste store indtægter fra blandt andet turisme.

Budgetterne hos Carl Christian Ebbesens forvaltning, synes dog at være ganske velpolstrede.

Det fremgår af aktindsigter, som Folkets Avis har opnået i dets forbrug. Herunder også i de udgifter, som de københavnske skatteydere måtte betale i 2015, da store dele af forvaltningen besøgte Folkemødet på Bornholm.

Her gjorde dyre middage og fælles indkvartering på et hotel, at det den samlede regning løb op i lige over 150.000 skatteyderkroner.

 

God mad og rigeligt at drikke på Bornholm

Ifølge de fremsendte bilag var en stor del af forklaringen, at hovedstadens kultur- og fritidsforvaltning på det nærmeste satte sig på et helt overnatningssted under Folkemødet. Det via at reservere plads til 14 overnattende gæster på Soldalen, der ligger placeret centralt i forhold til festivalpladsen i Allinge.

Prisen for Københavns Kommunes Kultur- og fritidsforvaltnings brug af Soldalen, stod skatteyderne i 114.520 kroner. Et beløb der også indeholdt prisen for aftensmad for 6 embedsmænd den 10. juni 2015, hvilket på trods af prisen på 720 kroner må anses for bemærkelsesværdigt.

Det skyldes de store omkostninger, som Kultur- og fritidsforvaltningen havde til restaurantsbesøg under Folkemødet 2015.

Først og fremmest på Allinge-spisestedet Cafe Sommer, hvor omkring 20 personer den 12. juni 2015 spiste og drak for 13.107 kroner – hvoraf de 4.760 kroner stammede fra indkøbet af 8 flasker rødvin til 595 kroner stykket.

Kultur- og fritidsforvaltningen var desuden gode kunder hos Gæstgiveren, der også har til huse i Allinge. Her opbyggede ”cirka 15 personer” den 11. juni 2015 en barregning på 2.370 kroner, hvilket senere på aftenen blev fuldt op af endnu en på 495 kroner.