Gå til hovedindhold

Vores penge bliver beskattet igen og igen indtil vi næsten intet har tilbage – og det vi har tilbage kommer der ekstraskat på

Hvorfor finder folk sig i først at blive plyndret i indkomstskat for derefter med beskattede penge at betale ejendomsskatter og grundskyld?

Oveni dette skal man bruge resterne af sine beskattede penge til at betale afgifter og moms af de varer og goder man ønsker at købe.

Der er oveni også moms på afgifterne og andre folks arbejdskraft som derefter bliver beskattet endnu en gang.

De almindelige varer bliver indirekte også pålagt selskabsskatter og indkomstskat til de medarbejdere, der er lønnede i butikken og i det firma, der producerede varen.

Skulle du være så heldig at have penge tilbage af dine beskattede løn som du kan spare op af, så skal de personer der arver dig betale skat af pengene endnu en gang i tilfælde af at du dør.

Det er derfor uvederhæftigt når vores politikere snakker om skattetrykkets størrelse i Danmark. Efter indkomstskatten er der alle de andre nævnte skatter og dem er der ingen der kan undslå sig.

Lejerne kommer til at betale boligskatterne indirekte. De sidstnævnte er dem der vender den tunge ende nedad.

Men det bliver alligevel ikke ændret. Folk lader sig spise af med dårlige undskyldninger. 

Afgifter bliver undskyldt med at det er begrænsende for folks forbrug af ting, der er dårlige for dem selv og/eller samfundet, men momsen er det samme for alt og begrænser derfor folk.

Bøder skal sørge for at folk ikke gør ting, der skader, men topskatten er de facto en bøde for folk, der formaster sig til at have succes og tjener mere end et eller andet magisk beløb.

Boligskatter skal sørge for at de bredeste skuldre betalte, men mange med smalle skuldre har også deres egen ejendom. Folk kan blive tvunget til at flytte fra deres hjem, fordi ejendomsmarkedet har fået værdien af deres hus til at stige, mens deres realløn måske er faldet. Lejere betaler deres udlejers boligskat via lejen.

Virksomheder må lukke og folk blive arbejdsløse, fordi arvingen ikke har råd til at betale den skat, som er nødvendig for at overtage firmaet.

Hvornår vågner folk op indser hykleriet og problematikken med at skatterne fjerner deres frihed til at bestemme over deres eget liv?