Gå til hovedindhold

LEDER: Ja, SOSU'erne får for lidt – i hvert fald i forhold til Dennis Kristensen og andre bureaukrater

I går afslørede Folkets Avis, at FOA er noget manipulerende, når det gælder aflønningen af en stor del af deres medlemmer.

FOA har i årevis ført en kampagne på følgende formel:

Offentligt ansatte - især kvinder - får en alt for lav løn.

Det passer bare ikke.

En SOSU-hjælper på fuld tid tjener en ganske udmærket løn som ligger et pænt stykke over hvad medarbejdere i detailhandlen og mange andre områder i det private tjener.

Men hvorfor er det at FOA bliver ved med at manipulere og fremstille tallene på en måde så for eksempel SOSU-hjælperes løn fremstår som lavere end den i virkeligheden er?

Gør FOA ikke sig selv til grin ved dels at manipulere, dels pive og dels at fremvise dårlige forhandlingsresultater?

Det er nu engang Dennis Kristensens stil og varemærke igen og igen at stille sig op på TV og hyle over hvor forfærdeligt de stakkels offentligt ansatte kvinder har det.

Her skal man lige huske på een ting:

FOA har en særinteresse i at få lønnen for deres egne medlemmer op, om så det koster andre borgere i samfundet dyrt.

Hvis FOA medlemmer skal have højere løn, så skal medarbejdere i det private (også de mange som tjener mindre end en SOSU-hjælper) betale mere i skat.

Men givet, FOA har da en pointe omkring at de varme hænder i det offentlige tjener mindre end de kolde. Sådan er det meget ofte.

Men det skyldes ikke at SOSU-hjælpere tjener for lidt. Det skyldes snarere at bureaukrater og politikere tjener alt for meget.

Gad vide hvad Dennis Kristensen selv tjener som forbundsformand for FOA?

Man må gå ud fra at han i solidaritet ikke tjener mere end en SOSU-hjælper på fuld tid. Altså i omegnen af 30.000.

Yeah right.

Fagforeningsbosser, politikere og embedsmænd skal nok sørge for sig selv. De går ikke ned i løn for at SOSU-erne kan få mere. Nej, i stedet ønsker Dennis Kristensen at sende regningen videre til ansatte i det private som tjener mindre og betaler verdens højeste skat.

Ja, du læste rigtigt.

I Danmark har vi en af verdens største og tungeste offentlige sektorer. Og lønforholdene der er så gode for de ansatte, at selvstændige og privatansatte i Danmark må betale verdens højeste skatter og afgifter for at løfte de offentligt ansattes lønninger.

Så hold nu om med jeres løgn, fortielser og evindelige tuderi FOA.

Vi HAR gennemskuet jer og vi VED at jeres medlemmer ikke går for lud og koldt vand. Hvor end meget i ellers forsøger at få det til at se sådan ud.

Lad os i stedet for højere løn til offentlige ansatte få sat skatter og afgifter lidt ned. Det vil komme FOA medlemmer OG alle andre til gavns.

Se det er ægte solidaritet.

Det er FOA løgn og latin ikke.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.