Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Embedsmænd mæskede sig på københavnske gourmetrestauranter – skatteyderne betalte regningen

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Embedsmænd mæskede sig på københavnske gourmetrestauranter – skatteyderne betalte regningen

Skrevet af Lars Bjørknæs

To dyre middage på gourmetrestauranter og en reception. Det var en del af festlighederne, da Beskæftigelsesministeriet sendte sin departementschef på pension.

- ATP skal følge de regler, der fremgår af ATP-loven. Bestyrelsen har ansvaret for, at retningslinjerne følges. Jeg kan i øvrigt oplyse, at Beskæftigelsesministeriet dags dato har bedt ATPs bestyrelse om en redegørelse.

På blandt andet denne måde tog Bo Smith, daværende departementschef i Beskæftigelsesministeriet, overfor BT i 2013 på vegne af den danske stat, afstand fra det forbrug, som en række bestyrelsesmedlemmer i ATP havde haft under eksempelvis udenlandsrejser. Herunder i private ferier, som var blevet afholdt på det statslige pensionsselskabs regning.

Udtalelserne faldt i forlængelse med, at Bo Smith stod foran pensionering. Men som det fremgår af aktindsigter opnået hos Beskæftigelsesministeriet af Folkets.dk, har den mangeårige departementschef heller ikke selv holdt sig tilbage, når skatteyderne har kunnet pålægges at betale for festligheder.

Det i forbindelse med, at han ved sin pensionering ikke kun fik betalt flere afskedsmiddage – men også en afskedsreception.

Champagneflasker på københavnske gourmetrestauranter

Den første afskedsmiddag fandt ifølge de udleverede bilag til Folkets Avis sted den 6. juni 2013 på Famo 51, som blandt andet tilbyder 5 retters menuer til 400 kroner stykket. Det var dog langt fra tilstrækkeligt for Bo Smith og hans selskab, som i stedet købte 9 menuer til hver 1.000 kroner stykket.

I slutningen af måneden var Beskæftigelsesministeriet igen vært for en afskedsmiddag, som denne gang fandt sted på en anden københavnsk gourmetrestaurant – Restaurant Pluto. Et spisested som af Børsen blandt andet er blevet omtalt på denne måde :

- På planeten Pluto kan man smovse i et væld af lækre retter til forbløffende små penge.

Helt billigt var det dog ikke for skatteyderne, som måtte af med 9.645 kroner, for at Bo Smiths selskab kunne få stillet sulten og tørsten. Det blandt andet i to flasker champagne, som kom oven i de to flasker hvidvin og 4 flasker rødvin, der også blev indtaget denne sommeraften.

Repræsentationskontoen var også i brug, da der blev inviteret til en mere traditionel reception i anledning af departementschefens pensionering. En festivitas som eksklusiv moms, sammenlagt løb op i 27.370 kroner.

Dermed havde skatteyderne inklusiv denne offentlige afgift, betalt 52.857,50 kroner for at fejre Bo Smiths pensionering fra Beskæftigelsesministeriet.

Personer: 
Emner: 
Del Embedsmænd mæskede sig på københavnske gourmetrestauranter – skatteyderne betalte regningen