Fra 'Keep Calm' til 'Run and Hide' – mindst 6 døde og 48 sårede efter terror sent i aftes

Skrevet af Lennart Kiil

Terror i London i aftes og nat.

Efter alt at dømme skred politiet effektivt ind og fik neutraliseret de tre formodede terrorister blot otte minutter efter det første nødopkald.

Det kunne tyde på en, trods alt, tiltagende realisme, bedre beredskab og forståelse for nødvendigheden af at sætte hårdt mod hårdt i selve situationen.

Men som antallet af tilskadekomne og døde viser, kan der urettes meget død og ødelæggelse på få minutter – selv med forholdsvis simple midler.

Især når civilbefolkningen ikke har mulighed for at forsvare sig selv mod angriberne.

I Europa er civilbefolkningerne blevet afvæbnet af en statsmagt som stadigt mere aggressivt har insisteret på et magtmonopol, som ved flere lejligheder har vist sig illusorisk.

Og indtil videre har terrorangrebene medført en yderligere oprustning fra myndighedernes side, mens civilbefolkningen bliver bedt og at løbe og gemme sig – og vente på kavaleriet.

Tragedier som denne er naturligvis først og fremmest katastrofale for de omkomne og deres efterladte, men på længere sigt også nedbrydende for de åbne samfund.

Staten skal nok klare sig, men det almindelige civilsamfund må indstille sig på i stadig højere grad at skulle se sig over skulderen, forretninger og restauranter på at hyre vagter og indføre kontrol med kunder og gæster.

Og med jævne mellemrum går det desværre løs for alvor, og så må fredelige mennesker åbenbart finde sig i at blive jagtet som vildt og slagtet i storbyernes gader.

Når terror-ledere i Mellemøsten eller andre steder aktiverer celler i Europa eller dømte kriminelle benytter deres frihed i Europa til at ødelægge det for alt og alle i håbet om en glorværdig martyrdød.

Sad, som Trump ville sige.

Emner: 

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872