Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

294

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Innovation i velfærdssektoren – er det en by i Rusland?

https://youtu.be/atpuOWXaBlw
Debatindlæg
Åben

Gratis

Husk at dele

Velfærdsstaten står i stampe. Martin Ågerup forsøger at vise en vej ud af stilstanden i sin nye bog Velfærd i det 21. århundrede.

De sidste 40 år er der ikke sket en produktivitetsstigning eller en forbedring, trods de mange penge der er smidt efter dette foretagende, så det er nok en god ide at skrive en bog hvor der ligger nogle forslag til forbedringer. 

Hvis ikke der er konkurrence, er der ingen forbedringer. Man behøver ikke forbedre, når man købe ydelserne hos sig selv. Det er et inhabilitetsproblem. Det offentlige har ikke forbedret ydelserne, fordi de ikke behøver det. De har ikke forbedret ydelserne fordi de køber dem af sig selv.

De har ikke forbedret ydelserne over for borgerne, fordi de har to kasketter på og er involveret i selskaberne ved bestyrelsesbordet og får penge for det. Var det ikke fordi vi i Danmark har en meget høj grad af tro på at vi ikke snyder hinanden, ville man nok kalde det for et oligarki eller det der var værre. Men det gør vi ikke, for vi tror at intentionerne er gode. 
 

 

 

Når produktiviteten ikke stiger i det offentlige så bliver ydelserne bare dyrere og dyrere og dyrere. Det betyder at folk skal komme med flere skattekroner for den samme lave ydelse hvert år. 

Danmark kunne hvis vi ville skabe et bedre samfund over night, det betyder blot at man åbner for selvstændige. Det betyder også at man stopper med at bekæmpe selvstændige ved at kopiere deres koncepter og dermed konkurrere direkte imod dem. 

Danmark har længe haft potentialet, men en stor del af befolkningen er ligeglade og umotiverede over for de muligheder der ligger lige for.

Fagforeninger og venstrefløjen holder os tilbage og sørger for, at nye initiativer bliver stoppet før de ser dagens lys.

Det betyder også at de privathospitaler der har bedre ydelser og lavere priser ikke komme ind i kampen i det omfang de burde på sundhedsområdet.

Martin ser dog ikke en sværm af nye unge blive de store iværksættere. Han tror ikke på at den generation der i dag interesserer sig for iværksætteri har det i sig blot fordi de har interessen. Det kræver noget specielt at blive iværksætter og forandre verden. 

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Citer med linket her:
Emner: 
erhvervpolitik
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil