Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Salt i gamle sår: Frank Jensen angriber nu Henrik Sass Larsen – med tilbagevirkende kraft

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Salt i gamle sår: Frank Jensen angriber nu Henrik Sass Larsen – med tilbagevirkende kraft

Skrevet af Lennart Kiil

Da nærværende avis startede var vores motto - Fordi Demokrati Betyder Folkestyre.

Pointen var naturligvis, at vi skal have magten tilbage til folket. Altså vende den udvikling som er forløbet over det sidste halve århundrede, hvor magten er blevet stadigt mere centraliseret og DJØFiseret.

Samme udvikling har fundet sted inden for partierne som også i stigende grad er blevet professionaliserede og topstyrede.

Det kom Sass Larsen så for skade at udtale i et interview til et universitets-speciale.

Den slags bliver naturligvis ikke vel modtaget af resten af parti-toppen i Socialdemokratiet. Partiet har nemlig stadig en opfattelse af sig selv som et medlemsstyret arbejderparti.

Selvom enhver kan så at det er blevet overtaget af DJØFere - nøjagtigt som landets øvrige politiske partier.

Så da Sass Larsens ærlige udmelding blev bragt ud til en bredere offentlighed af Information, var fanden løs i Socialdemokratiet.

De mennesker - som har haft eller regner med at få størst gavn af topstyringen af partiet, og de mennesker som har investeret en masse tid i organisationsarbejde og nødig vil se i øjnene at udbyttet er begrænset - fik travlt med at angribe Sass Larsen.

For han havde jo ramt Socialdemokratiet lige i selvforståelsen. Han havde afsløret et bedrag som har til sigte at holde på medlemmernes kontingent og mobiliseringstyrke.

Sass Larsen havde som en anden dreng i eventyret om Kejserens Nye Klæder sagt: Jamen han har jo ikke noget tøj på.

Selvom Sass Larsen havde ret, bliver han nu angrebet fra alle sider.

Hårdest angriber Københavns overborgmester Frank Jensen, som muligvis stadig bærer nag fra dengang han led nederlag til Sass Larsen-støttede Helle Thorning-Schmidt om formandsposten i Socialdemokratiet.

At Frank Jensen har ventet på chancen er tydeligt, for han benytter i Politiken lejligheden til at angribe Sass Larsen langt tilbage i tiden:

Det er jo ikke noget nyt, at Henrik Sass Larsen mener det, han giver udtryk for i det her speciale. Det har han både sagt og skrevet tidligere. Jeg er ikke enig med ham. 

Og det er så væsentligt for ham at få angrebet med tilbagevirkende kraft sat ind at han gentager:

Og som sagt er det ikke noget nyt, at Henrik både mener det og siger det og skriver det. For det har han gjort tidligere, helt tilbage fra da han var DSU-formand.  

Naturligvis vil Sass Larsens modstandere forsøge at udlægge ærligheden om udviklingen i Socialdemokratiets og andre partiers demokrati som en form for illoyalitet.

Men sagen er blot, at hvis ikke man levner plads til den her form for åbenmundet kritik, så går det blot endnu mere galt.

Men blandt magtens folk er sandheden ofte ilde hørt.

Og Sass Larsen lægger også selv afstand til sin udmelding i specialet. Men uenigheden i partiet er blotlagt igen.

Skal Socialdemokratiet DJØFes yderligere eller skal partiet tilbage i retning af reelt medlemsindflydelse?

Del Salt i gamle sår: Frank Jensen angriber nu Henrik Sass Larsen – med tilbagevirkende kraft