Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

332

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Nu indrømmer SKAT det selv: Danmark har det absolut højeste skatte og afgiftstryk af alle

Skatteøkonomisk redegørelse 2017
Fra Skatteøkonomisk redegørelse 2017

Antal

I ly af agurketiden har Skatteministeriet netop udgivet, Skatteøkonomisk Redegørelse 2017, som kortlægger de danske skatter og afgifter.

Rapporten konkluderer uden tøven, at Danmark set over en årrække har indtaget førstepladsen på listen over OECD-lande med det højeste skattetryk.

I øvrigt kommer rapporten frem til at det samlede skattetryk i Danmark har været nogenlunde stabilt siden 1980'erne. Danskerne har med andre ord været et af verdens absolut mest skatteplagede folkefærd i næsten en halv menneskealder.

Det viser også at de mange skattereformer som ikke mindst borgerlige politikere gør et stort nummer ud af at bryste sig med reelt sat ikke har sænket skattetrykket i landet. Om noget har det samlede skattetryk været svagt stigende.

Hver gang man har sænket en skat, har man blot indført en ny eller hævet en anden.

På den måde har skiftende regeringer kunnet fremstille sig selv som handlekraftige og reformivrige, mens der reelt har været tale om bevarelse af status quo i landet.

Og øget produktivitet er blevet opsuget af en enorm og ineffektiv offentlig sektor.

Det betyder at den store produktivitets- og velstandstigning som er sket ikke hovedsageligt er havnet i borgernes lommer.

Og rapporten sætter tydeligt to streger under den konklusion, som vi hele tiden har fastholdt her på Folkets Avis:

Danskerne betaler alt for meget i SKAT - mere end alle andre.

Og dem som forsøger at benægte dette er ganske enkelt enten uvidende i forhold til hvad de taler om - eller fulde af løgn.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

03/07/2017 - 14:37

Seneste ændring: 

13/02/2019 - 14:22

Typer: 

Artikler

Emner: 

Politik

Organisationer: 

SKAT

Del eller citer med linket her