Nu indrømmer SKAT det selv: Danmark har det absolut højeste skatte og afgiftstryk af alle

Primære faneblade

Fra Skatteøkonomisk redegørelse 2017

I ly af agurketiden har Skatteministeriet netop udgivet, Skatteøkonomisk Redegørelse 2017, som kortlægger de danske skatter og afgifter.

Rapporten konkluderer uden tøven, at Danmark set over en årrække har indtaget førstepladsen på listen over OECD-lande med det højeste skattetryk.

I øvrigt kommer rapporten frem til at det samlede skattetryk i Danmark har været nogenlunde stabilt siden 1980'erne. Danskerne har med andre ord været et af verdens absolut mest skatteplagede folkefærd i næsten en halv menneskealder.

Det viser også at de mange skattereformer som ikke mindst borgerlige politikere gør et stort nummer ud af at bryste sig med reelt sat ikke har sænket skattetrykket i landet. Om noget har det samlede skattetryk været svagt stigende.

Hver gang man har sænket en skat, har man blot indført en ny eller hævet en anden.

På den måde har skiftende regeringer kunnet fremstille sig selv som handlekraftige og reformivrige, mens der reelt har været tale om bevarelse af status quo i landet.

Og øget produktivitet er blevet opsuget af en enorm og ineffektiv offentlig sektor.

Det betyder at den store produktivitets- og velstandstigning som er sket ikke hovedsageligt er havnet i borgernes lommer.

Og rapporten sætter tydeligt to streger under den konklusion, som vi hele tiden har fastholdt her på Folkets Avis:

Danskerne betaler alt for meget i SKAT - mere end alle andre.

Og dem som forsøger at benægte dette er ganske enkelt enten uvidende i forhold til hvad de taler om - eller fulde af løgn.

Tak fordi du læste en original artikel på Folkets Avis

Du kan få adgang til al vores originale journalistik, men det kræver, at du bliver abonnent.

Det er dyrt for os at producere journalistik, og vi løber en betydelig risiko, når vi lægger os ud med den herskende klasse. Vi beder dig derfor støtte vores arbejde.

Vi tilbyder pakker fra blot 1 krone om dagen og op – alt efter formåen og behov: Se abonnementer her.

Del siden

MediaCreeper