Vi skal bruge 334 betalende brugere mere for at "breake even" - vil du være en af dem?


FOLKETS kan kun eksistere i kraft af direkte opbakning fra brugerne

Se hvordan DU hjælper

Primære faneblade

Frederiksberg Kommune brugte 356.575 skattekroner på advokatregning – ved køb af blot én sølle lejlighed!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Antal

Køb og salg af fast ejendom er en standardvarer hos langt de fleste advokatfirmaer. Alligevel brugte Frederiksberg Kommune hundredtusindvis af kroner, da den skulle have hjælp til at købe én enkelt lejlighed.

– Domus Vista Park III er en ejerforening med 178 ejerlejligheder, der er opført fra 1977-1979 af Jac. Hartmann ved arkitekterne Theo Bjerg og Palle Dyreborg og præmieret af Frederiksberg Kommune.

På blandt andet denne måde præsenterer en del af Domus Vista sig selv på sin hjemmeside, hvor det også fremgår at ejerforeningens ledelse foregår i en række underudvalg.

Når talen falder på Domus Vista vil det dog normalt være det boligbyggeri, der typisk omtales som Danmarks højeste. Det skyldes at højhuset rager 102 meter op i vejret, hvilket har gjort det muligt at placere en række butikker i underetagen.

Selv om bygningerne efterhånden har 40 år på bagen og dets lejligheder er blevet handlet mange gange, var det alligevel nødvendigt for Frederiksberg Kommune at gøre brug af et af landets dyreste advokatfirmaer, da kommunen i 2014 købte en lejlighed i komplekset.

Det fremgår af aktindsigter, som Folkets Avis har opnået i de udgifter, som Frederiksberg Kommune de seneste år har afholdt til advokater.

Omfattende og dyr advokatbistand ved lejlighedskøb

Advokatbistand til køb og salg af fast ejendom kan ofte købes helt ned til 5.000 kroner per handel – og endda efter omstændighederne billigere. Men ifølge de udleverede bilag fra Frederiksberg Kommune var det langt fra en prisbillig løsning, som kommunen gjorde brug af ved købet af lejligheden i Domus Vista.

I alt måtte skatteyderne betale 285.325 kroner uden moms eller 356.575 kroner inklusiv denne offentlige afgift, for at få advokaterne fra firmaet Lett til at kigge nærmere på overdragelsen.

Brugen af et dyrt advokatfirma, er langt fra enestestående hos Frederiksberg Kommune. Således måtte skatteyderne også i 2015 finde den store pung frem, da kommunen gjorde brug af et andet af Danmarks mest kendte advokatfirmaer.

Det da Bech-Bruun fik 639.625 kroner inklusiv moms, for at rådgivere om udbud af et parkeringsanlæg.

Udgivet: 

24/07/2017 - 07:51

Seneste ændring: 

13/02/2019 - 14:22

Typer: 

Artikler

Emner: 

Politik

Organisationer: 

Frederiksberg Kommune, Lett

Serier: 

Den herskende klasse

Bilag (kan kun ses af abonnenter og sponsorer):