Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

299

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Vandværk tog til Berlin for at studere – den tyske genforening!

Foto: Pixabay
TV-tårnet i Berlin. Foto: Pixabay

Lukket

Del indlæg

Det blev en dyr affærer for skatteyderne, da Hørsholms kommunale vandværk sendte alle ansatte til Berlin. Her var hovedprogrampunktet en guidet rundtur, ligesom der også blev dækket pænt op i metropolens tv-tårn.

– Vi ved, hvor vigtigt vand er for dig og din familie og jeres hverdag. Vi arbejder i døgndrift for at sikre, at der altid er rent vand i hanen. Og vi arbejder for, at du kan komme af med dit spildevand, dag og nat. Også når himlen åbner sig, og regnen vælter ned over os. Vi renser spildevandet, så det igen kan ledes ud i havet og indgå i naturens kredsløb.

Sådan lyder en del af den beskrivelse, som Novafos giver af sig selv på sin hjemmeside. Et nydannet vandværk, som har set dagens lys i juli 2017, efter en fusion af andre kommunale vandværker i Allerød, Ballerup, Egedal, Furesø, Frederikssund, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm og Rudersdal Kommuner. For at det kom så vidt, var det nødvendigt med en lang række teambuildingskurser for de nye medarbejdere, hvilket ikke blev nogen billig oplevelse for skatteyderne.

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Folkets Avis hos Novafos, måtte de blandt andet betale for en rejse til Berlin i december 2016.

Gennemsnitlig pris per deltager: 3.445 kroner

Ifølge det fremsendte program var der en væsentlig årsag til, hvorfor turen gik til Berlin. For det fusionerede vandværk mente nemlig, at der kunne drages direkte sammenligninger til genforeningen mellem Øst- og Vesttyskland og den sammenlægning, som de kommunale vandværker havde været igennem:

– Teambuilding-turen er en foreløbig afslutning på det gennemførte forløb omkring fusion og forandringsproces. Vi skal opleve Berlins historie og drage paralleller til vores egen hverdag fra selvstændigt mindre selskab til fusion og en hverdag i et stort fælles selskab. Turen skal være med til at ruste os endnu bedre til de forandringer, der kommer i 2017.

Programmet slår dog fast, at turens hovedpunkt var en række turistoplevelser for vandværksfolkene.

Først og fremmest i Berlins tv-tårn, hvor Novafos' udsendte spiste og drak på skatteydernes regning. På samme måde som skatteyderne også måtte betale for, at der blev hyret både en bus og en guide, så seværdigheder som Berlin Muren, Brandenburg Tor, Kurfürstendamm og den tyske Rigsdag, kunne blive besigtiget på den helt rigtige måde.

Udflugten til Tyskland endte med at løbe op i 72.364 kroner, eller hvad der svarer til 3.445 kroner per deltager. Det skyldes at det stort set var alle ansatte hos Novafos, der deltog på turen til Berlin.

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35

Del eller citer ved at kopiere linket her

Organisationer: 
Novafos
Emner: 
politik
FOLKETS

Del eller citer med linket her

MediaCreeper