Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Havnefolk i Esbjerg drak og åd og lod sig underholde med "foredrag" for langt over 100.000 kroner – skatteyderne betalte bare

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Havnefolk i Esbjerg drak og åd og lod sig underholde med "foredrag" for langt over 100.000 kroner – skatteyderne betalte bare

Skrevet af Lars Bjørknæs

Det at drive en kommunal havn er ikke bare noget, som man lige gør. I hvert fald ikke i Esbjerg, hvor det kræver dyre arrangementer i Musikhuset, foredrag ved kendte musikere – som skyldes ned med hård sprut.

– Esbjerg Havn er Danmarks største havn ved Nordsøen. Esbjerg Havn er den primære service- og forsyningshavn til den danske olie- og gasindustri og et nordeuropæisk knudepunkt for godstransport, herunder særligt RoRo-transport.

På blandt andet denne måde præsenterer Esbjerg Havn sig selv på sin hjemmeside, hvor vestjyderne samtidig slår fast, at man anser sig selv for europæisk markedsleder i forhold til håndtering og udskibning af vindmøller.

Men bag overskrifterne gemmer der sig en kommunal havn, som må anses for særdeles festlig. I hvert fald har skatteyderne blandt andet fået lov til at betale for sammenkomster, som man ellers kun meget sjældent ser indenfor det kommunale Danmark.

Det fremgår af aktindsigter, som Folkets.dk har opnået i forbruget af repræsentationskontoen hos Esbjerg Havn. Herunder også i nogle af de arrangementer, som de kommunale havnefolk har afholdt for ansatte og venner af huset.

Tørstige gæster i baren til indendørs fodbold

Blandt de fremsendte bilag til Folkets.dk er regninger fra en indendørs fodboldturnering, som de kommunale havnefolk deltager i hvert år og som arrangeres af den lokale 1. divisionsklub Esbjerg fB.

Det var blandt andet tilfældet i marts 2016, hvor Esbjerg Havns udsendte i dén grad gik i baren.

Her drak de 48 shots, 17 drinks, 5 cocktails, 6 flasker vin og 6 Carlsberg-øl, hvilket løb op i 4.064 kroner, eller en smule under, hvad det kostede at sende de unavngivne havnefolk til indendørsturneringen i 2015. Også dette år blev fodbolden skyllet ned med stærk alkohol på skatteydernes regning, hvilket blandt andet drejede sig om Jägermester i shotsform og andre forskellige shots, som blev suppleret med både øl og vin.

Esbjerg Havn er også gode kunder, når det handler om at gøre brug af lokale cateringfirmaer. Således lød regningen på 75.910 kroner, da man i marts 2015 købte ind hos Esbjerg Musikhus.

Kommunale havnefolk hyrer dyre foredragsholdere

Det iøjnefaldende pengeforbrug stopper dog ikke kun ved bespisning og indtagelse af alkohol, når Esbjerg Havn gør brug af skatteydernes penge. Det samme kan man også sige, når det handler om at tiltrække forskellige foredragsholdere, hvilket eksempelvis var tilfældet den 4. september 2015.

Her havde man inviteret Carsten Knudsen, som er kendt fra De Nattergale, hvilket han modtog 20.000 kroner for. En betaling der dog var væsentligt mindre, end hvad Arne Nielsson kunne sætte ind på kontoen, da han også den 4. september 2015 holdt et foredrag.

Den tidligere top-roer kunne nemlig trække sig tilbage med 32.350 kroner, da han var færdig med sit oplæg.

Organisationer: 
Emner: 
Del Havnefolk i Esbjerg drak og åd og lod sig underholde med "foredrag" for langt over 100.000 kroner – skatteyderne betalte bare