Gå til hovedindhold

Råddenskaben i Danmarks Radio når helt op til bestyrelsesformand Michael Christiansen

DR har udviklet sig til en indspist hønsegård og denne hane har ikke stenene til at gøre noget ved det.

Tværtimod.

Fomanden for Danmarks Radios bestyrelse, Michael Christiansen, tilkendegiver i en artikel på DR.dk at han finder den kritik som udnævnelsen af en mangfoldighedskonsulent til 2,1 millioner kroner "en anelse uforståelig".

Dermed siger han også mellem linjerne at han ikke umiddelbart har tænkt sig at gøre noget ved siuationen i den daglige ledelse af Danmarks Radio.

Heller ikke selvom direktionen igen og igen har været indblandet i forløb grænsende til det ulovlige i forbindelse med ansættelser, manglende stillingsopslag og ublu lønninger.

Ligelede gør de mange henstillinger fra Rigsrevisionen og folketingspolitikere åbenbart heller ikke noget synderligt indtryk på formanden.

Med andre ord:

Michael Christiansen er selv en del af den indspisthed som er Danmarks Radios største problem.

Han taler gerne om alt det Danmarks Radio skal være for hele landet og alle danskerne.

Men i praksis gør han intet for at ændre på en udvikling hvor DR er blevet et tag-selv bord for den kreative klasses spidsborgerskab.

Det er helt tydeligt, at Michael Christiansen for længst har mistet kontrollen med Danmarks Radio og ikke formår at rette op på den katastrofale kurs mediemastodonten er på.

Han tør simpelthen ikke sætte den daglige ledelse, der misbruger licensmidler på det groveste, på plads. Eller også vil han bare ikke.

Han har absolut ingen forståelse for den utilfredshed danskerne med rette føler over for DR som et indspist elite-projekt der kun tjener en lille klasses interesser – og han bør simpelthen fjernes fra posten hurtigst muligt.

Ud med Michael Christiansen.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.