Google.
Google. Google. Google.
På nettet findes vel ingen større magt. Selv Facebook må - indtil videre - bøje sig i støvet.
Google skal forestille at være vores allesammens objektive og neutrale hjælper, som gør det muligt at finde rundt blandt milliarder af dokumenter på internettet.
Men er Google nu også det? Er Google neutral?
Indtil for nylig var jeg af den opfattelse at Google havde som hovedinteresse at tjene penge.
Det gode ved den interesse er, at den passer man bedst ved at betjene sine kunder og brugere så godt som muligt.
Men på det seneste er der sket nogle ting, som har fået mig til at tvivle på Google.
For en uges tid siden fik en canadisk professor, som blandt andet har kritiseret en del aspekter ved feminismen og postmodernismen, pludselig lukket sin Google konto på YouTube og sin Gmail.
I første omgang ville Google ikke genåbne kontoen, selvom Google ikke kunne redegøre for præcist hvordan professoren havde overtrådt reglerne for brug af Googles services.
Senere - efter at historien havde bredt sig fra pressen og skabt voldsom opmærksomhed på Facebook - genåbnede Google professorens konto. Dog stadig uden forklaring på hvorfor den var blevet lukket uden varsel i første omgang.
Og kun godt en uge efter har Google så fyret en ansat for et forsigtigt notat om at den skæve fordeling på køn i teknologi- og IT-branchen ud over diskrimination også til dels kunne have en biologisk forklaring.
Se, det er den slags der får mig til at frygte at den på nettet så frygtede SJW-virus har inficeret data-giganten Google.
SJW - Social Justice Warriors - har det med at inficere stater, overstatslige organisationer som FN og EU - og større virksomheder.
For virksomhedernes vedkommende ofte igennem HR og såkaldte diversitets- og mangfoldighedsprogrammer og afdelinger af samme type. Eller de mange konsulenter som har fundet en måde at score kassen på ved at så intern splid.
Vektor for SJW-virus er som regel universitetsuddannede - oftest fra humaniora, socialpsykologi, sociologi, visse pædagogiske uddannelser og naturligvis de såkaldte kvindestudier.
Som regel er SJW-virussen ganske nedbrydende og ødelæggende for værtsorganismen, da denne virus har det med at nedprioritere det faglige og faktiske arbejde til fordel for endeløse beskyldninger imod hvide mænd og identitetspolitisk kampsport.
Og det er klart, at vi som brugere af Google må spørge os selv om de filtrerer på baggrund af de politiske holdninger, SJW-virussen bringer med sig ind på en arbejdsplads.
Kan vi stadig stole på Google?