Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse DR langt fra alene: Kommunale chefer scorer millioner i bonus ved kontraktforlængelser – altså når de forsætter i samme stilling!

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

DR langt fra alene: Kommunale chefer scorer millioner i bonus ved kontraktforlængelser – altså når de forsætter i samme stilling!

Skrevet af Lars Bjørknæs

Danmarks Radios ledelse har modtaget stor kritik for, at topledelsen har sikret sig millioner af kroner selv ved frivillige fratrædelser. Men de er langt fra alene, for også kommunerne belønner på lignende måder sine ledende embedsmænd.

– Jeg vil se tilbage på en lykkelig tid med et fantastisk godt samarbejde med dedikerede og engagerede ledere og medarbejdere, der vil kommunen og dens borgere. Det samme har jeg også oplevet hos politikerne i kommunen trods svære beslutninger med løbende tilpasninger og omstillinger.

Sådan lød det fra Claus Damgaard, da han sidste sommer trak sig tilbage som kommunaldirektør i Struer Kommune. Det skete i forbindelse med at hans kontrakt løb ud ved årsskiftet 2016/2017, hvorefter den lille jyske kommune skulle ud og finde sig en ny førstemand til at lede administrationen.

Men Claus Damgaard forlod dog langt fra sin post med tomme lommer, for ifølge aktindsigter opnået af Folkets.dk, sikrede han sig en ganske fornuftige fratrædelsesgodtgørelse på vej ud af døren. Den kom oven i hans almindelige løn, som i 2016 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger udgjorde i runde tal 1.500.000 kroner.

Millioner til embedsmænd for at forlænge deres ansættelsesaftaler

Ifølge de fremsendte dokumenter til Folkets.dk, udgjorde Claus Damgaards fratrædelsesgodtgørelse 544.616 kroner, således at hans lønseddel i 2016 inklusiv godtgørelsen udgjorde 2.090.154 kroner.

Det i Struer Kommune hvis skatteydere også dette år var særdeles rundhåndede overfor direktørerne for arbejdsmarked og miljø, som dette år i alt sikrede sig henholdsvis 1.147.425 kroner og 1.254.917 kroner.

Men Claus Damgaard og hans tidligere kolleger i Struer, er dog langt fra alene om at sikre sig ganske iøjnefaldende bonusser.

For i Ikast-Brande Kommune kunne den tekniske direktør uden problemer gøre dem følgeskab, da han i 2016 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger kunne sætte 1.969.448 kroner ind på lønkontoen.

Næsten halvdelen, 927.840 kroner, kom fra en fratrædelsesgodtgørelse, hvilket ikke umiddelbart ikke lyder som en reel titel for den ekstra udbetaling. For ifølge de fremsendte dokumenter til Folkets.dk, fortsatte den tekniske direktør nemlig i samme stilling, da han fik fornyet sin kontrakt.

Der var også i 2016 en stor bonus for at forlænge en eksisterende kontrakt til en kommunaldirektør, da Vejen Kommunes sammenlagt tjente 2.914.339 kroner. Han fik nemlig lige over 800.000 kroner, for at fortsætte i sit nuværende job ved at underskrive en forlængelse af sin kontrakt.

Del DR langt fra alene: Kommunale chefer scorer millioner i bonus ved kontraktforlængelser – altså når de forsætter i samme stilling!