Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

DF'er førte an i fornøjeligt 'bestyrelsesmøde' med kæmpe bar- og restaurantregning. Skatteyderne betalte.

Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Jan Rytkjær Callesen. Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug

Der var godt gang i restauranten, da byrådsmedlemmer fra Sønderborg holdt bestyrelsesmøde hos det lokale forsyningsselskab. Det under ledelse af DFs Folketingsmedlem Jan Callesen.

– I kraft af vores arbejdsområder er vi derfor meget tæt forbundet med alle, der bor og arbejder i Sønderborg Kommune. Og fordi administration og ledelse er samlet under samme tag på Ellegårdvej 8, har vi mulighed for at bruge vores samlede viden og erfaring på at udvikle servicetilbud, som allerede fra starten er rettet mod fremtiden. På den måde sikrer vi en pålidelig forsyning til gavn for kommunens indbyggere, daglige brugere og ikke mindst miljøet.

Sådan beskriver Sønderborg Forsyning sig selv på sin hjemmeside, hvor den kommunale virksomhed samtidig slår fast, at man har en centralt placeret administration, som er centrum for det daglige arbejde.

Men det er dog ikke alle dele af den kommunale virksomhed, som er tilfredse med vilkårene i Sønderborg. For når bestyrelsen anført af lokal- og landspolitikere holder møder, kan det nemlig ske langt væk fra Sønderjylland. Det fremgår af aktindsigter, som Folkets.dk har opnået i forbruget over repræsentationskontoen.

Herunder i et bestyrelsesmøde, som løb af stablen sensommeren 2016. Det for alle de 9 selskaber, som til sammen udgør Sønderborg Forsyning.

Bus til rådighed under hele bestyrelsesmødet

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, blev det ikke afholdt i Sønderjylland, men i stedet i Aarhus. For overhovedet at nå så langt, var det nødvendigt for Sønderborg Forsyning at leje en bus til 9.528 kroner.

Med ombord på bussen var i alt 11 kommunale forsyningsfolk, som blev ledet af 3 politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer fra Sønderborg Kommune. Højest placeret var næstformanden Jan Callesen, der ud over at sidde i byrådet i Sønderborg, også repræsenterer Dansk Folkeparti i Folketinget. Med sig havde han lokalpolitikerne Frode Sørensen (Socialdemokratiet) og Peter Hansen (Venstre), som på turen til Aarhus havde følgeskab af andre bestyrelsesmedlemmer og ansatte hos Sønderborg Forsyning.

De blev alle sammen indkvarteret på Hotel Scandic i Aarhus, hvilket sammen med et stort forbrug i restauranten var med til at gøre, at det langt fra blev en billig affærer for skatteyderne at sende Jan Callesen & Co på langfart mellem den 22. og 24. august 2016.

Således endte den samlede regning på 48.541 kroner.

Del

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

08/09/2017 - 07:57

Seneste ændring: 

13/02/2019 - 14:22

Emner: 

politik

Personer: 

Jan Callesen

Organisationer: 

Sønderborg Forsyning

Serier: 

Den herskende klasse

Del eller citer med linket her

MediaCreeper