Gå til hovedindhold

Kejseren af 'Pigerne mod Drengene' har ikke noget tøj på

FOA har med Dennis Kristensen i spidsen systematisk lagt sig an på at bedrage den danske offentlighed.

Målet har sådan set været legitimt nok. Som alle andre fagforeninger har FOA forsøgt at skrabe flere midler og fordele til sine egne medlemmer.

Men midlet har desværre været løgn og gentagelse af løgnen i en uendelighed.

Løgnen er i al sin enkelthed denne:

Arbejdende kvinder snydes i forhold til arbejdende mænd.

Det er en utrolig effektiv løgn:

  1. fordi den dels taler til en offermentalitet som desværre stortrives i Danmark på trods af at lønmodtagere her i landet har gode arbejdsforhold - uanset køn.
  2. fordi den dels taler til den bonderiddermentalitet der findes i mænd på tværs af politiske skel i toppen af det danske samfund og det politiske system.

Men i virkeligheden er bedraget blot udtryk for det gode gamle ønske om at blæse og ville have mel i munden.

Man ønsker at en række fag med høj jobsikkerhed skal have samme løn som en række andre fag med betydeligt lavere jobsikkerhed.

Man ønsker at en række fag med garanteret arbejdstid skal have samme løn som en række fag hvor man reelt lægger timer oveni.

Man sammenligner æbler og pærer - og så siger man hver eneste gang:

Se, kvinderne tjener mindre.

Man siger aldrig:

Se, mændene dør ti gange oftere i arbejdsulykker.

Der er altså også tale om at man ekstremt ensidigt fokuserer på de områder hvor kvinder forfordeles, samtidig med at man ser gennem fingre med de områder hvor mænd betaler prisen.

Også på et mere abstrakt plan er Dennis Kristensens nøje opbyggede fortælling fuldstændig tom for en form for bredere sandhed:

Det er ikke kvinder, der snydes. Hvis man overhovedet skal tale om at nogen snydes, så er det bestemte faggrupper. Og ja, i nogle af de tilfælde er der et overtal af kvinder i faggruppen.

Men igen glemmer bonderidderen Dennis en væsentlig detalje:

I det private kan du finde andre faggrupper hvor der er mænd i flertal, og hvor lønnen er langt lavere end hos blandt andre sygeplejersker eller hvem Dennis nu ellers har fået med på sin store løgnehistorie.

Det glemmer han lige. Fordi det er opportunt for ham at glemme.

Og han "glemmer" at lærere, som også er et kvindefag, faktisk tjener meget bedre end nogle af de andre kvindefag i det offentligt – og bedre end mange mandefag i det private.

Så hov, det handler åbenbart ikke bare om køn. Selvom Dennis Kristensen ved enhver lejlighed insisterer på at det gør.

Og hvad med lægefaget, som er ved at blive om ikke decideret kvindedomineret så i hvert fald om nogle få årtier sandsynligvis vil være med klart flertal af kvinder?

Tjener de måske ikke ganske godt, lægerne?

Og hvis ikke dine medlemmer samlet set anså de jobs, de har, som attraktive, hvorfor vælger de dem så til fordel for de mandefag som i nogle tilfælde giver marginalt bedre løn?

Du fokuserer kun på een ting. Aldrig på det gode - altid på manglen. Selvom den hovedsageligt er en abstrakt konstruktion skabt af dig og dine kolleger i toppen af fagbevægelsen.

For det er jo ikke sådan at mænd inden for de fag, du beskæftiger dig med, typisk tjener betydeligt mere end kvinder. Der ER ligeløn.

Du er en lyvepris, Dennis. En bonderidder af rang.

Og du spiller kvinder og mænd ud mod hinanden og skaber fjendskab og splid på arbejdsmarkedet. Du ødelægger forholdet mellem privat og offentlig - og senest har du givet pokker i den danske model med arbejdsmarkedets parter.

Men - del og hersk. Det forstår du.

Løgnen som løftestang - og staten som stærk arm. Fordi du ikke kan selv.

Men ved du hvad, jeg er mere træt af den slappe danske journaliststand, end jeg er af dig.

Fordi du ikke er blevet holdt op på dine løgne og dit bedrag.

Men sådan spiller klaveret ikke her på Folkets Avis så længe jeg er ved roret.

Kan I have en god dag allesammen :)

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.