Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Henrik Marstal forsvarer niqab og burka: "Jeg kan ikke lade være med at tænke ..."

Screenshot - DR2 - deadline
Henrik Marstal. Screenshot - DR2 - deadline

Henrik Marstal som er Folketingskandidat for Alternativet har en særlig evne til at finde det ledige standpunkt i en debat – og dermed skaffe sig selv masser af medieomtale.

Og indrømmet – det har vi her på Folkets Avis også være med til at give ham. Be that as it may.

Han har nu gjort det igen. Denne gang skriver han i et facebook-opslag om niqab og burka i forbindelse med en artikel på mediet FORMAT:

Jeg kan ikke lade være med at tænke om ikke også niqaben samtidig beskytter hende mod nærgående blikke og sexistiske kommentarer fra de mænd, hun møder på gaden.

Man må sige at Marstal her bryder med princippet fra en tidligere meget bizar udmelding omkring at formene unge mænd adgang til Roskilde Festival.

Det er dog noget heteronormativt at antage, at det kun er kvinder som oplever nærgående blikke, så Marstal mangler stadig at forklare hvorfor de i de kulturer som benytter sig af niqab og burka kun er kvinder som forventes at trække i de mørklæggende gevandter.

I det hele taget er den en noget søgt "nuancering" Marstal her er ude i. Man skal ikke have meget kendskab til kulturforskelle for at vide at niqab og burka er forbundet med en form for kvindeundertrykkelse som stikker noget dybere end afskærmning imod "nærgående blikke og sexistiske kommentarer".

I den forstand indtager Marstal her rollen som nyttig idiot for en totalitær drejning inden for Islam.

Marstal fortsætter:

Og jeg kan ikke lade være med at tænke om den gudsfrygtighed, hun praktiserer, måske kunne være en inspiration for så mange etniske danskere, der måske er mindre vante til at forbinde spiritualitet med ydmyghed.

Dette er i sig selv en underlig udmelding fra en dansker i det 21. århundrede. Og at den kommer fra en selvpromoverende og medievant type som Marstal gør det blot endnu mere besynderligt.

Man fristes jo til at bede Marstal om da selv at gå foran og iklæde sig en dragt og hovedbeklædning der helt neutraliserer ham som deltager i det offentlige liv. Mon manden ejer den form for "ydmyghed"?

Eller er den reserveret til kvinder?

Er det kun kvinder som skal "inspireres"?

Nå. Men det lyder jo alt sammen så utroligt at man skulle tro, det var løgn. Så lidt dokumentation burde være på sin plads.

Her opslaget fra Marstals side:

CN: Burkadebat Denne artikel rummer et meget forfriskende blik på burkadebatten. Den fortæller om en kvinde, der ikke g...

Opslået af Henrik Marstal på 10. oktober 2017

Og bare lige for en sikkerheds skyld - et screenshot:

Screenshot fra Facebook
Screenshot fra Facebook

Man må indrømme det:

Henrik Marstal gør sig virkelig nogle krumspring for at få sin postmoderne feminisme til at gå op med de formørkede og præmoderne elementer ved religion.

Spændende at se om han kommer i Folketinget. På sin vis vil han jo så endelig have fundet hjem,

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Personer: 
Henrik Marstal
Organisationer: 
AlternativetFeminismen
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn