Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

296

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Nu har selv DR's egne folk fået nok: Sender dokumentar om "dyre direktører" i det offentlige – og gæt hvem pilen peger på

Foto: Lennart Kiil
DR. Foto: Lennart Kiil
Debatindlæg

Gratis

Del indlæg

Her på Folkets Avis har vi længe skrevet om de dyre direktører hos DR.

Og rygtet går, at DR-direktørernes fyrstelige lønninger, særdeles gavmilde fratrædelsesordninger og åbenlyse kammerateri er blevet en tårn i øjet på mange af de mere menige medarbejdere hos Danmarks Radio.

For mens direktørerne har fået lønstigning på lønstigning, så har der været nedskæringer og fyringsrunder blandt de lavere rangerende medarbejdere hos DR.

Om det er den slags utilfredshed, der ligger bag en ny dokumentar-serie i tre afsnit under navnet –

De dyre direktører

– som bliver sendt på DR fra næste uge, skal jeg ikke kunne sige.

Det kan jo også tænkes at medarbejdere hos Danmarks Radio har ladet sig inspirere af den form vagthunds-journalistik i forhold til det offentlige, som vi her på Folkets Avis har praktiseret i flere år. Og hvor i øvrigt gravermediet Journalista også gør en formidabel indsats.

I hvert fald kan man nu læse følgende præsentation af den nye dokumentar-serie:

I en tid, hvor hver krone vendes i det offentlige, undersøger DR Dokumentar lønforholdene blandt de offentlige topchefer.

Ja, det har jo lige præcist været vores pointe længe.

Det morsomme er jo så, at DR i den forbindelse må erkende at det netop er DR's egne direktører, som tjener allermest af de offentlige topchefer.

"I programmerne gennemgår vi en række cases i forskellige kommuner og i staten og bruger vores aktindsigt til at undersøge, om de cases, vi anvender, er en del af et større og mere generelt billede af lønforholdene og kontrakterne i det offentlige," siger dokumentarchef i DR Steen Jensen.

Jamen velkommen til vores verden, Steen Jensen.

Faktisk rart at se DR's journalistiske muskler blive anvendt på en fornuftig måde for en gangs skyld.

Her på Folkets Avis er den tilgang dog hverdag. Hver dag.

Og vi fortsætter ufortrødent. Men bestemt interessant at se DR slutte sig til vagthunds-strategien. Om så det kun er for en kort bemærkning.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10

Del eller citer ved at kopiere linket her

Organisationer: 
Danmarks Radio
Emner: 
kultur
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil