Primære faneblade

Lukket

Alternativ konsulentopgave: Kommune betalte over halv million kroner for hjælp til at planlægge brugen af idrætshaller

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Normalt kræver det ikke ret meget andet end et regneark og en vis planlægning, for at finde frem til hvornår hvilke hold og klubber skal bruge hvilke haller. Men sådan forholder det sig ikke i Allerød Kommune, som hyrede et konsulentfirma til at udføre opgaven.

– Vi har et stort antal frivillige foreninger, som er med til at gøre det attraktivt at leve og bo i Allerød. På Aktiv Allerød kan du få et overblik over frivillige foreninger og aktiviteter, du kan læse om tilskudsmuligheder og lån af lokaler og finde vejledning til at oprette en forening.

Sådan lyder det på Allerød Kommunes hjemmeside overfor dem, der ønsker at gøre brug af kommunens tilbud om eksempelvis leje af idrætshaller. Her slår den københavnske forstadskommune samtidig fast, at det er muligt at foretage bookninger af eksempelvis idrætshaller via hjemmesiden.

En oplysning som tilsyneladende langt fra har været en billig oplevelse for skatteyderne i Allerød, for det har nemlig været nødvendigt at hyre et dyrt konsulentfirma, for blandt andet at finde ud af, hvordan man bedst muligt bruger de kommunale haller.

Det fremgår af aktindsigter, som Folkets.dk har opnået i Allerød Kommunes brug af konsulenter.

Dyr analyse skulle hjælpe på idrætshallers bedst mulige anvendelse

Ifølge de fremsendte bilag til Folkets.dk, indgik Allerød Kommune en aftale med Idrættens Analyseinstitut foråret 2014. Et institut som har status af en selvejende institution, der blandt andet analyserer, hvordan offentlige myndigheder bedst muligt gør brug af idrætstilbud.

Analyser som langt fra var billige, da Idrættens Analyseinstitut gik i gang med arbejdet. Således fakturerede man allerede i forbindelse med dets begyndelse Allerød Kommune 191.769 kroner for projektet, der gik under arbejdstitlen:

”Analyse af koordineret sambrug, driftsforhold og bygningsoptimering på idrætsområdet”. En faktura der blev fulgt op i sensommeren 2014, hvor kommunen betalte de resterende 356.144 kroner til Idrættens Analyseinstitut.

Dermed lød den samlede regning til skatteyderne på 547.913 kroner, for at Allerød Kommune kunne få hjælp til at finde ud af, hvordan belægningen af kommunens idrætshaller kunne optimeres.

Allerød Kommune er ikke vendt tilbage på Folkets.dk's henvendelser.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Organisationer: 
Allerød Kommune
Emner: 
politik

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil