Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Alternativ konsulentopgave: Kommune betalte over halv million kroner for hjælp til at planlægge brugen af idrætshaller

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Alternativ konsulentopgave: Kommune betalte over halv million kroner for hjælp til at planlægge brugen af idrætshaller

Skrevet af Lars Bjørknæs

Normalt kræver det ikke ret meget andet end et regneark og en vis planlægning, for at finde frem til hvornår hvilke hold og klubber skal bruge hvilke haller. Men sådan forholder det sig ikke i Allerød Kommune, som hyrede et konsulentfirma til at udføre opgaven.

– Vi har et stort antal frivillige foreninger, som er med til at gøre det attraktivt at leve og bo i Allerød. På Aktiv Allerød kan du få et overblik over frivillige foreninger og aktiviteter, du kan læse om tilskudsmuligheder og lån af lokaler og finde vejledning til at oprette en forening.

Sådan lyder det på Allerød Kommunes hjemmeside overfor dem, der ønsker at gøre brug af kommunens tilbud om eksempelvis leje af idrætshaller. Her slår den københavnske forstadskommune samtidig fast, at det er muligt at foretage bookninger af eksempelvis idrætshaller via hjemmesiden.

En oplysning som tilsyneladende langt fra har været en billig oplevelse for skatteyderne i Allerød, for det har nemlig været nødvendigt at hyre et dyrt konsulentfirma, for blandt andet at finde ud af, hvordan man bedst muligt bruger de kommunale haller.

Det fremgår af aktindsigter, som Folkets.dk har opnået i Allerød Kommunes brug af konsulenter.

Dyr analyse skulle hjælpe på idrætshallers bedst mulige anvendelse

Ifølge de fremsendte bilag til Folkets.dk, indgik Allerød Kommune en aftale med Idrættens Analyseinstitut foråret 2014. Et institut som har status af en selvejende institution, der blandt andet analyserer, hvordan offentlige myndigheder bedst muligt gør brug af idrætstilbud.

Analyser som langt fra var billige, da Idrættens Analyseinstitut gik i gang med arbejdet. Således fakturerede man allerede i forbindelse med dets begyndelse Allerød Kommune 191.769 kroner for projektet, der gik under arbejdstitlen:

”Analyse af koordineret sambrug, driftsforhold og bygningsoptimering på idrætsområdet”. En faktura der blev fulgt op i sensommeren 2014, hvor kommunen betalte de resterende 356.144 kroner til Idrættens Analyseinstitut.

Dermed lød den samlede regning til skatteyderne på 547.913 kroner, for at Allerød Kommune kunne få hjælp til at finde ud af, hvordan belægningen af kommunens idrætshaller kunne optimeres.

Allerød Kommune er ikke vendt tilbage på Folkets.dk's henvendelser.

Organisationer: 
Emner: