Primære faneblade

Lukket

Vinhandler scorede millioner som konsulent på kommunalt fiaskoprojekt – men kun en lille del af hans opgave kom i udbud

Foto: Pixabay
Penge. Foto: Pixabay

Per Bendix var manden, der skulle sikre Køge tilstrækkeligt med investorer til at bygge et nyt fodboldstadion. Selv om projektet aldrig blev til noget, sikrede han sig millioner af kroner, hvor af størstedelen aldrig kom i udbud.

– Det er naturligvis fristende at gå i en dialog med dem, der kritiserer, men det vil være ukorrekt på nuværende tidspunkt. Jeg er i den situation, at jeg ikke har mulighed for at forsvare eller forklare mig selv i forhold til en offentlig kritik, fordi jeg har en forpligtelse over for Økonomiudvalget og byrådet og derigennem prøver at løse den opgave, som jeg er bestilt til at løse.

På blandt andet denne måde imødekom Per Bendix, ansvarlig ekstern konsulent ansat af Køge Kommune, en del af den kritik, som sommeren 2015 kom fra byrådsmedlemmer i den sjællandske kommune.

Det skete overfor Sjællandske, hvor konsulenten samtidig slog fast, at han var særdeles optimistisk omkring muligheden for at skaffe de omkring 650 millioner kroner fra private investorer, som det krævede at få et byggeri af et nyt fodboldstadion på skinner. En optimisme som dog ikke viste sig berettiget, for blot få måneder senere, måtte Per Bendix kaste håndklædet i ringen og erkende, at Køge Park-projektet ikke ville blive gennemført.

Slap også for udbud i Grønland

Men for at Per Bendix overhovedet kunne blive tilknyttet Køge Kommune som konsulent på opgaven, var det nødvendigt for ham at vinde et udbud. Et udbud der dog langt fra omhandlede hele de opnåede konsulentopgaver, som i alt endte med at koste skatteyderne 4 millioner kroner.

Det til en mand i 70erne, som ifølge CVR-registreret står opført som vinhandler. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Køge Kommune. Aktindsigter der fastslår, at det kun var en lille del af Per Bendix' store aftale, som kom i udbud.

Det drejede sig om den indledende kontrakt, som Per Bendix via sit firma sikrede sig i 2012. Et udbud Køge Kommune i en email til Journalista.dk oplyser, kun omhandlede 400.000 kroner. Eller hvad der svarer til, at kun omkring 10% af Per Bendix' samlede millionkontrakt kom i udbud.

Det er dog ikke uvant for Per Bendix, at han scorer særdeles store konsulentkontrakter uden eller kun med begrænset konkurrence. Således sikrede han ifølge Sermitsiaq.AG sig i 2016 et konsulenthonorar på 1 million kroner fra den grønlandske kommune Sermersooq, som han skulle hjælpe med at forberedelsen af en ny bydel i Nuuk - uden at andre konsulenter kunne sikre sig den givtige opgave.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

11/12/2019 - 15:35
Emner: 
politik
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn