Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Altid når jeg skriver om DF's skadelige politik kommer nogen partiet til undsætning - men det bliver færre og færre for hver gang

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Altid når jeg skriver om DF's skadelige politik kommer nogen partiet til undsætning - men det bliver færre og færre for hver gang

Skrevet af Lennart Kiil

Jeg tror faktisk at de fleste danskere godt kan forstå at man ikke kan beskatte sig til rigdom.

Velstand, rigdom, velfærd - hvad vi kalder samfundets ressourcer er ikke det væsentlige lige nu. Det handler om hvordan de skabes.

Og de skabes ved at mennesker yder en indsats og udfører et stykke arbejde - og tænker sig om og brugere deres kreative evner til at producere værdi for sig selv og andre.

Velstand, rigdom, velfærd - kald det hvad du vil - skabes ikke ved at politikerne tager hovedparten af folkets penge.

Men selvom vi i Danmark har verdens højeste skattetryk og verdens højeste offentlige sektor, så strider Dansk Folkeparti evig og altid imod skattelettelser. Man kan tilsyneladende ikke rigtigt andet end at være den tvære tumling i det parti.

Hvad Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkepart nu burde indse, er at skattetrykket nu er så højt at de skader velfærden. Uanset hvordan du definerer den medmindre du definerer velfærd som at vi alle bliver fattigere - inklusive det offentlige system som inddrager skatterne.

Det er ganske enkelt undergravende for Danmarks fremtid og de kommende generationer kompromisløst at modvirke enhver reform eller skattelettelse.

Og at fastholde verdens højeste skattetryk er vanrøgt af borgerne.

Kristian Thulesen Dahls model virker ikke længere. Og den dumstædige insisteren på, at den faktisk gør, er blot garanti for et Danmark bliver et fattigere og tristere land end det ellers kunne have været.

Man kan ikke beskatte sig til velfærd, når skatten allerede har passeret toppunktet på Laffer-kurven.

Kristian Thulesen Dahl besidder intelligensen til at forstå dette – men vil han?

Del Altid når jeg skriver om DF's skadelige politik kommer nogen partiet til undsætning - men det bliver færre og færre for hver gang