Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

311

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Altid når jeg skriver om DF's skadelige politik kommer nogen partiet til undsætning - men det bliver færre og færre for hver gang

FOTO: FT.dk billede til pressebrug - fotograf ikke angivet | GRAFER: Jacob Lundberg‏ @jacob_lundberg
FOTO: FT.dk billede til pressebrug - fotograf ikke angivet | GRAFER: Jacob Lundberg‏ @jacob_lundberg

Antal

Debatindlæg af Lennart Kiil

Jeg tror faktisk at de fleste danskere godt kan forstå at man ikke kan beskatte sig til rigdom.

Velstand, rigdom, velfærd - hvad vi kalder samfundets ressourcer er ikke det væsentlige lige nu. Det handler om hvordan de skabes.

Og de skabes ved at mennesker yder en indsats og udfører et stykke arbejde - og tænker sig om og brugere deres kreative evner til at producere værdi for sig selv og andre.

Velstand, rigdom, velfærd - kald det hvad du vil - skabes ikke ved at politikerne tager hovedparten af folkets penge.

Men selvom vi i Danmark har verdens højeste skattetryk og verdens højeste offentlige sektor, så strider Dansk Folkeparti evig og altid imod skattelettelser. Man kan tilsyneladende ikke rigtigt andet end at være den tvære tumling i det parti.

Hvad Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkepart nu burde indse, er at skattetrykket nu er så højt at de skader velfærden. Uanset hvordan du definerer den medmindre du definerer velfærd som at vi alle bliver fattigere - inklusive det offentlige system som inddrager skatterne.

Det er ganske enkelt undergravende for Danmarks fremtid og de kommende generationer kompromisløst at modvirke enhver reform eller skattelettelse.

Og at fastholde verdens højeste skattetryk er vanrøgt af borgerne.

Kristian Thulesen Dahls model virker ikke længere. Og den dumstædige insisteren på, at den faktisk gør, er blot garanti for et Danmark bliver et fattigere og tristere land end det ellers kunne have været.

Man kan ikke beskatte sig til velfærd, når skatten allerede har passeret toppunktet på Laffer-kurven.

Kristian Thulesen Dahl besidder intelligensen til at forstå dette – men vil han?

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

14/12/2017 - 07:06

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:10

Personer: 

Kristian Thulesen Dahl

Organisationer: 

Dansk Folkeparti

Serie: 

Den herskende klasse

Del eller citer med linket her

AddToAny
MediaCreeper