Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse #whynotme: Sort kvinde føler sig overset – han udøvede kun sexchikane imod hvide kvinder

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

#whynotme: Sort kvinde føler sig overset – han udøvede kun sexchikane imod hvide kvinder

Skrevet af Lennart Kiil

Identitetspolitik er stort i USA. Og det er #metoo også.

Jeg skrev egentligt fra starten om sammenhængen mellem identitetspolitik og #metoo på min Facebook-profil, hvor alle er velkomne til at følge med.

Identitetspolitik og #metoo er to sider af samme sag.

Lad os tage et eksempel:

Rebecca Carroll skriver i en artikel i det ansete magasin Esquire om Charlie Rose, der som så mange andre mænd er under beskydning for, at de - for årtier siden - har lagt an på kvinder på arbejdspladsen:

the women Charlie preferred and preyed upon—at least that I witnessed—were white. It was an environment that all but erased me, while simultaneously exploiting me as a black woman

Den er lidt svær at vinde for Charlie Rose:

På den ene side er hvide kvinder vrede over at han har lagt an på dem i en job-situation. På den anden side føler denne sorte kvinde sig overset, fordi han ikke gjorde det samme med hende.

Men det er såmænd ikke det eneste interessante eller forunderlige ved artiklen.

En anden interessant ting er, at Carroll fremfører en idé om at alle hvide mænd er onde – simpelthen fordi de er hvide, og fordi de er mænd.

Hun taler om sexisme og racisme, men kan slet ikke se sin egen. Det er helt klassisk fra de amerikanske identitetspolitiske fejder:

white men, however outfacing liberal or progressive they may appear, are the architects of structural racism and white supremacy in America

Altså, uanset hvad de her mænd kæmper for, og uanset hvor de stiller sig politisk, så er de en flok forbandede racister hele bundtet. Det er, hvad hun siger.

Selvom kvinden referer feminister i artiklen, som påstår at være imod essentialisme, så er hun åbenbart selv stor tilhænger af den.

Men det er i øvrigt en generel ting ved store dele af feminismen:

Den går meget op i, at vi ikke er definerede ved vores køn. Men så snart det gælder hvide mænd, så er de onde netop i kraft af deres køn.

Feminismen er, som kvinden her, fyldt med selvmodsigelser.

Alt det her er jo egentligt trist. Feminismen er sexistisk, mens den påstår at være det modsatte.

Og dem som skulle være imod racisme, bliver selv racister - ved at udpege hvide mænd som de evige misdædere.

Del #whynotme: Sort kvinde føler sig overset – han udøvede kun sexchikane imod hvide kvinder