Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Jordan B. Peterson: De fleste ledere gør mere skade end gavn

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Jordan B. Peterson: De fleste ledere gør mere skade end gavn

Jordan B. Peterson er netop kommet ind på førstepladsen på Amazon.com bestsellerliste med sin bog 12 Rules for Life, der er en selvhjælpsbog, der skal kæmpe for den vestlige kultur i sin gode form, hvor feks. det er de dygtigste personer, der sidder på samfundets poster - og ikke nogen, der er valgt ud fra deres køn eller hudfarve.

Som han nævner i en video gør 65 pct af alle ledere mere skade end gavn, og det har stor betydning for alle de lavere lag i systemet og betyder i sidste ende afskedigelser og lukning af virksomheder. Hans bog handler om kønspolitikken, politisk korrekthed, det gode og det onde og hvordan man bør leve sit liv. 

Her på Folkets avis sætter vi nu fokus på youtubevideoen "7 Times Jordan Peterson Offended Your Idiotic Beliefs" der betyder noget i retning af:

"Syv gange Jordan Peterson fornærmede dine idiotiske overbevisninger"

Det er lige på og hårdt.

I første klip opfordrer han miljøaktivister til at komme i gang med at løse miljøproblemerne i stedet for at rende rundt med bannere og demonstrere.

I det næste fortæller han, at der ikke er noget mere racistisk, end at udpege og udskamme en enkelt gruppe på baggrund af deres hudfarve.

I det tredje stiller han spørgsmålet om feministerne i virkeligheden søger den totale maskuline dominans, som en kommentar til deres manglende kritik af mandsdominerede samfund i Mellemøsten. 

7: Jordan B. Peterson fortæller til en forsamling om en ung dykker, der har opfundet en maskine eller apparat, der ville kunne fjerne halvdelen af al plastic i havene i løbet af fem år. 

"Og det ser ud til at være virke. Og ikke nok med det, han vil også kunne sælge plasten og tjene på det.... Når folk siger: "Jeg tager klimaforandringerne seriøst og jeg demonstrerer i mod det  vil jeg bare sige: "Nej, du tager det ikke seriøst, Hvis du tager noget seriøst, arbejder du for det 80 timer om ugen resten af dit liv."

6: "Jeg mener at ideen om 'de hvide privilegerede' er absolut forkastelig. Ikke fordi hvide mennesker ikke er priviligerede. Vi har mange privilegier. De fleste mennesker har alle mulige former for privilegier. Man skal være taknemmelig for ens privilegier, som regel er det fordi man har arbejdet for dem og fortjener dem. Idéen om at du kan udpege en etnisk gruppe med en kollektiv forbrydelse, uden at se på deres specifikke uskyld eller skyld - der er absolut ikke noget der er mere racistisk end det." 

"Hvis du virkelig gerne vil vide mere om det, skal du læse om Gulaglejrene i Sovjetunionen i 1920erne. Der blev de mest produktive landmænd dræbt, berøvet og voldtaget af kollektivisterne, der mente, at fordi de så ud til at tjene penge, var de kriminelle og røvere. En af konsekvenserne var at 6 mio ukrainere døde i Gulag i 30erne. "

"Ideen om en kollektiv skyld som en lovmæssig eller filosofisk princip er farligt. Det er virkelig den slags argumenter, mennesker, der er på udkig efter problemer, skubber til." 

5: "Der er denne vanvittige alliance mellem feministerne og de radikale islamister, somjeg ikke fatter. Hvorfor protesterer feministene ikke nonstop over SaudiArabien? Det fatter jeg slet ikke. Den freudianske del af mig tænker: Er der et et slumrende ønske om den totalitære maskuline dominans, som de har skræmt ud af Vesten? 

Det er en helvedes tanke, at tænke sådan, men jeg er jo psykoanalytiker og jeg tænker den slags ting. Jeg kan ikke se nogle fornuftige grunde til det. Eller er det fordi de tænker at min fjendes fjende er min ven? ... Jo mere du skriger efter lighed, jo mere vil din ubevidste side beundre dominans."

Se hele videoen øverst her på side!

Del Jordan B. Peterson: De fleste ledere gør mere skade end gavn