Gå til hovedindhold

Youtube er en kloak af aggressive had-kommentarer – og så vælger man at slå ned på en velargumenteret og rar ældre dame

Af Lennart

Herrens veje er uransagelige, sig man. 

Det er Google også. Uden anden sammenligning.

Men Google ejer jo altså Youtube.

Og man skal ikke have været længe på Youtube eller læst mange kommentarer for at se hvor meget ligegyldigt vrøvl og hadefuldt sludder som findes på platformen.

Men der er også gode ting på Youtube.

Masser af det.

En af de rigtigt gode er Christina Hoff Summers der giver den som Factual Feminist. På saglig og redelig vis gennemgår hun forskellige problemstillinger uden antydningen af had eller humbug.

Og hvad gør Youtube?

Youtube sætter hende på "restricted view" som betyder at indholdet bliver skjult eller gemt væk i forskellige sammenhænge:

 

 

Selvfølgelig skal Youtube og Facebook have lov at fjerne eller censurere eller skjule ekstremt hadefulde ytringer, trusler og lignende. Og i sidste instans må de fjerne lige hvad de vil.

Men hvis ikke Facebook og Youtube formår at sondre mellem at fjerne møgkommentarer og censurere faktuelt og velargumenteret indhold, så vil interessen for med god grund dale. I hvert fald vil fornuftige mennesker finde andre græsgange.

Og selvom det måske kunne se sådan ud lige nu, så er der ingen naturlov der dikterer at Facebook og Google sidder lige så enevældigt på den offentlige opinion online om ti år som de gør i dag.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.