Gå til hovedindhold

Leder: Giv de offentligt ansatte flere penge mellem hænderne – sænk skatterne!

Fagforeningerne lægger op til at de store grupper af offentligt ansatte en bloc skal have højere lønninger.

Og mange offentligt ansatte føler også at de fortjener flere penge.

Men husk nu på, at der er to måder at få flere penge mellem hånderne på:

Højere løn og lavere skat.

Udgangspunktet for denne diskussion må være i hvert fald følgende kendsgerninger:

  • Danmark har verdens højeste skattetryk
  • Danmark har verden største offentlige sektor

Hvis de store grupper af offentligt ansatte skal have lønstigninger, så kommer det til at gå ud over alle andre borgere. Mest sandsynligt gennem et højere samlet afgifts- og skattetryk.

Så simpelt er det. Pengene skal jo hentes et sted.

Hvis de offentligt ansatte derimod får flere penge mellem hænderne gennem skattelettelser, så kommer det hele Danmark til gode. Og alle borgere – offentligt ansatte såvel som privatansatte.

Danmarks skattetryk er så højt at de hæmmer væksten og dermed udviklingen i landet.

Hvis de offentligt ansatte bare får mere i løn på det privates bekostning, så tager vi yderligere et skridt i den forkerte retning.

Derimod er skattelettelser hårdt tiltrængte i et land som Danmark hvor skattetrykket har overhalet alle andre lande og er blevet ekstremt.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.