Gå til hovedindhold

Hold nu op hvor Hanne-Vibeke Holst ævler i Altinget

Af Lennart

Altinget er sammen med Børsen og DJØF-fagforeningens helt eget magasin blandt en efterhånden lind strøm af medier for DJØF'ere i Danmark.

Altinget er den herskende klasses medie hvor alle de smarte får lov at komme til orde. De almindelige borgere er tvunget til at betale via mediestøtten.

Og nu har så forfatteren Hanne-Vibeke Holst fået stillet en klumme til rådighed på mediet.

Og hvor den kvinde da kan vrøvle. Det er helt vildt!

Som så mange andre blander hun sig i debatten om de offentlige ansattes løn her under forhandlingerne. Uden de ringeste forudsætninger for at forstå debatten.

Hun skriver om sine to søstre som åbenbart er offentligt ansatte og sig selv:

Vi tre søstre har tjent penge omtrent lige længe, korrigeret for aldersforskellen, men fordi jeg har været selvstændig, vil min livsindkomst ende med at blive flere gange højere end deres. Det betyder, at jeg bor dyrere, lever dyrere, rejser dyrere og har et langt mere skødesløst forhold til mit dankort end de kan tillade sig.

Hahaha. 

Hold nu op hvor er det dumt.

Hun tager sig selv - en eminent succesfuld forfatter og lader det stå som eksempel på en selvstændig.

Ikke et ord om at hun ligger i top-et procent.

Ikke et ord om at hun ikke er repræsentativ for gruppen selvstændige.

Ikke et ord om at selvstændige ofte slet ikke har nogen opsparet pension som offentligt ansatte får automatisk

Ikke et ord om at der er 30.000 selvstændige i Danmark som tjener under kontanthjælpssatsen.

Men læg ikke desto mindre mærke til at at hun her forklarer sin egen succes med med sit valg af profession.

Så når hun skal forklare hvorfor det er gået en kvinde godt, så forklarer hun det med eget valg.

Når hun derimod skal forklarer hvorfor andre kvinder - her hendes to søstre - får lav løn, så forklarer hun det med køn:

Begge ville de blive både rankere og mere langtidsholdbar arbejdskraft, hvis de fik en anerkendende, anstændig løn. Så hvorfor gør de ikke det? Det korte svar: Fordi de er kvinder. Hvilket gælder for 86 procent på FOAs område og for 71 procent af Danmarks Lærerforenings medlemmer.

Jamen, det er jo mageløst ringe argumenteret. Får mænd i samme position måske mere i løn end kvinderne da? Nej.

Og det værste er at så mange falder for det.

Det er synd at debatten skal forurenes med den slags vrøvl som Hanne-Vibeke Holst udgyder.

Det er et klassisk eksempel på et et medie som Altinget prøver at sætte en forfatter (altså en slags kunstner) i spil som samfundsdebattør og at niveauet bliver meget lavt.

Man kunne spørge Hanne-Vibeke Holst om hvor pengene til massive lønforhøjelser til de hundrede tusinder af offentligt ansatte skulle komme fra.

Vi har i forvejen en af verdens dyreste offentlige sektorer og verdens højeste skattetryk på borgerne. Men det forholder hun sig ikke til. Hun spiller bare smart og køber sig good will gennem vrøvl som alt for mange uoplyste mennesker æder råt.

Og det er en forbandet skam at den herskende klasses med Altinget hvert år skal have millioner af borgernes kroner i mediestøtte.

Hendes vås kan læses her: Vrøvl.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.