Den ufaglærte koks udfordringer

Primære faneblade

Holdninger udtrykt i indlægget er ikke nødvendigvis i overensstemmelse med den redaktionelle linje på Folkets Avis

Pixabay

Da jeg startede med at forpagte hotellet herude, sammen med de andre, så var jeg klar over, at arbejdet ville blive en prøvelse.

Det viste sig at være sandt. 

Måske har det været særligt stressende (i mangel på bedre ord) for mig, thi jeg er ikke udlært kok. Men det ved folk ikke; de forventer jo at de får, hvad de betaler for.

Indtil 1. april var jeg alene i køkkenet. Heldigvis er min kæreste, Frøken Hansen, kommet herud efter hun afsluttede sin ansættelse på Skejby Sygehus, for at stå for bagerafdelingen. Det hjælper. 

I weekenden har vi en konfirmation og to fødselsdage plus en åben restaurant. Vi har succes med vores a la carte, så folk er ivrige efter at reservere pladser. Det giver et bedre overblik.

En af de ting jeg døjer med, er, som jeg skrev før, at tiden går stærkt herude; næsten som om den følger vinden, som er kraftigere her end ved østkysten.

Jeg kører gerne rundt i lokalområdet og får mig en samtale med lokale avlere. Men det tager tid. De har lam, bison, okse og gris. Venlige mennesker.

Karl, der har naturkvæg, kom med fire friske oksetunger forleden. Og så snakkede vi om, at jeg har været stoppet med at ryge i en nogen tid og dyrker ret meget sport igen. Karl fortalte at han ryger 30 hjemmerullede cigaretter hver dag. Det er hans kone, der ruller dem. Måske er det derfor, at jeg stoppede med at ryge? Jeg kan ikke rulle dem selv og vil helst ikke ryge almindelige cigaretter.

Nej, jeg har det bedre; for mit helbred er det godt med frisk luft og mindre røg. 

Jeg lytter sjældent til musik. Slet ikke når jeg skal koncentrere mig om andet. Jeg har ikke store evner udi at multitaske, så enten lytter jeg eller så gør jeg ikke. Men til produktionen af dette indlæg har jeg lyttet til den afdøde, klassiske guitarist Segovia. Det har været en stor fornøjelse. Hans spil har fine nuancer, som livet selv. Det er bevægende.

Jeg har lige lavet ny menu i dag for de næste ca. 4 uger. Nu skal I høre.

Forretter:
- Fiskesuppe med sprødstegt lys fisk, rugbrødscrumble og rygeostcreme
- Kålsalat med fennikel, æble og braiseret svin

Hovedretter:
- Pandestegt rødfisk på grov ærtemos, asparges og lys sauce
- Bisontykkam på gulerodspuré, aspargesbroccoli og sauce
- Langtidstilberedt blæksprutte med kartofler, chorizo og tomat

Dessert:
- Dagens sødt (det er ikke Frøken Hansen selv, men en af hendes søde kreationer)
- Ost m. forskellige hjemmelavede sager til.

Jeg synes selv det lyder godt. Nu håber jeg at jeg kan overskue det. Indtil videre er det gået godt. Lad os håbe.

Det er længe siden; tilgiv mig - I har travlt med jeres, og jeg har arbejdet meget. Uden pral, men det er sandt, at nogle arbejdsuger bliver lange. 80 timer er ikke en sjældenhed.

Som Hemingway sagde om Paris, så kan man ikke skrive ægte om byen før man har været der. Man kan heller ikke forstå, hvordan det er at være selvstændig før man selv er blevet det.

Tak fordi I ville læse med.

Venligst,

Nick

Tak fordi du læste et blogindlæg på Folkets Avis

Du kan støtte Folkets Avis som debat- og blogplatform ved at blive abonnent.

Se mulighederne

Nick Mogensen beretter om livet som selvstændig og forpagter

MediaCreeper