Primære faneblade
Åben

Gratis

Hold dig til Matador eller Sim City, Effe Elbæk

Foto: Magnus Fröderberg / CC 2.5
Foto: Magnus Fröderberg / CC 2.5

Det går ikke så godt for Alternativet.

De fleste - måske med undtagelse af storbyvælgere uden anelse om hvor noget så basalt som deres mad kommer fra - har gennemskuet at Alternativet er en varmluftsballon.

Og hvad gør man så?

Man skal jo markere sig. Have omtale i pressen.

Så nu har Uffe Elbæk præsenteret sin "originale" ide om at opløse den private ejendomsret. Al jord bør være "fælleseje", mener han.

Mon manden nogensinde har hørt om fælledens tragedie? Eller at allerede Aristoteles på overbevisende maner gjorde op med slige kommunistiske tågedrømme?

Men altså Elbæk mener åbenbart:

Folk skal ikke kunne eje jord. Det skal kun staten.

Ideen er naturligvis ikke spor original.

Den er både fremsat af afprøvet utallige gange.

Altid har resultatet været katastrofalt for almindelige mennesker, og kun en lille elite af politikere og bureaukrater har nydt godt af den.

I et land med en oplyst og historiebevidst befolkning ville Uffe Elbæk og hans parti ikke få et ben til jorden.

Men på DR reklamerer man jævnligt for kommunismens lyksagligheder, så naturligvis findes der en gruppe af mennesker som stadig tror på den som vejen til det jordiske paradis.

Man kan også tænke lidt over at det er i storbyen København, hvor folk ikke rigtigt ejer noget jord selv alligevel, at man ser opbakningen til Alternativet og Enhedslisten.

Skid hul i resten af Danmark, synes tankegangen at være.

Det er en mærkelig tid vi lever i hvor projekmagere tror at lande kan styres efter gamle ideer som igen og igen har vist sig hjemmehørende på møddingen.

Og har man glemt historien? Det er ikke længere en gangbar undskyldning. I dag er der rigeligt med muligheder for at simulere ideer inden man besværer folk med dem og ødelægger samfund.

Eller hvad med en studietur til Venezuela?

Jeg vil anbefale Uffe Elbæk at holde sig til Matador eller afprøve sine projekter og ideer på Sim City i stedet for på Danmark.

Folkets Avis har takket være trofaste støtter hjemme her. Vil du også være med?