Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Hvis DR er objektiv hvorfor bruger man så subjektive ord?

Screenshot fra DR.dk
Screenshot fra DR.dk

Antal

Brugerindlæg af Lennart Kiil

For nylig havde DR følgende overskrift på en artikel:

Varme, sol og tørke får landmænd til at sprede færre sprøjtegifte

Det ser umiddelbart fint nok ud.

Med mindre man ved bare lidt om landbrug.

Ordet sprøjtegift er misvisende. For de sprøjtemidler, man bruger i dag, er meget specifikke. Det vil sige at de beskytter afgrøderne, ved at bekæmpe et bestemt problem.

Derfor er der nogen der kalder dem plantebeskyttelsesmidler, andre kalder dem sprøjtemidler, andre igen pesticider. Men DR bruger ordet sprøjtegift fra gamle dage.

I dag kan man underopdele sprøjtemidler i flere kategorier:

Herbicider = ukrudtsmidler

Fungicider = svampemidler

Insekticider = insektmidler

Hver især er sprøjtemidlerne uhyre effektive - eller giftige om man vil - specifikt overfor det problem de er udviklet til at bekæmpe, men ikke over for de andre kategorier.

En søgning på DR.dk viser at Danmarks Radio alene de sidste 14 dage har lagt seks artikler op hvor man bruger ordet sprøjtegift.

Det er næsten en artikel hver anden dag!

På den måde er man ved Danmarks Radio med til at skabe en fejlagtig og forældet opfattelse af landbruget i den danske befolkning.

Og det er meget langt fra at være den objektive journalistik som Danmarks Radios bestyrelsesformand Michael Christiansen ellers hævder at DR er garant for.

Del
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

23/05/2018 - 08:12

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:10

Personer: 

Michael Christiansen

Organisationer: 

Danmarks Radio, Landbruget

Del eller citer med linket her

MediaCreeper