Primære faneblade

Antal

Seneste ændring: 
21/03/2019 - 11:06
Pixabay
Pixabay

Mangler der mod på højrefløjen?

Debatindlæg af Lennart Kiil

Del Mangler der mod på højrefløjen?
Like F

I går var jeg igen vidne til noget som jeg har oplevet et stigende antal gange den senere tid.

En ven på Facebook blev truet med drab. Kaldt landsforræder. Og videre i den dur.

Hvad var hans brøde?

Jo, i bund i grund var den at han afviste en udlægning af Europa som værende på randen til borgerkrig. Det mente han var en tosset opfattelse, og det formulerede han på en provokerende måde.

Men selvom formuleringen var lovlig kæk, så var det ikke noget der på nogen måde kunne legitimere de trusler om drab som fulgte i tråden.

For hvad kan egentligt det?

Skarpe og provokerende indlæg eller almindelig uenighed retfærdiggør naturligvis ikke mordtrusler. Det burde sige sig selv, men det siger desværre ikke sig selv længere. Så nu siger jeg det her.

Se, det, der sker her, kendes fra alle politiske overbeviste grupperinger, som mener at have fundet den endegyldige sandhed. Jeg har tidligere kommenteret en del på hvordan for eksempel den i egen opfattelse tolerante venstrefløj ofte er det stik modsatte.

Der sker en udskamning af folk på venstrefløjen som måske er mere moderate eller bringer perspektiver på banen som ikke flugter med de mere eller mindre vedtagne "sandheder" inden for gruppen.

På dele af højrefløjen findes denne tendens så i formen at har man ikke en helt bestemt holdning til et par bestemte spørgsmål, så er man faktisk bare at regne for landsforræder og dermed legitimt mål for vold.

Det er klart at højrefløjen i bredere forstand svækkes af denne form for fanatisme. For den skubber de fornuftige og moderate væk og så imploderer den radikale kerne omkring sig selv.

Hvis vi her i landet skal have gjort noget ved de problemer ,som eksisterer på grund af årtiers fejlslagen migrationspolitik, så skal det efter al sandsynlighed ske i samarbejde med den etablerede magt.

Som minimum i samarbejde med de etablerede borgerlige partier og måske endda centrum af dansk politik og ind i socialdemokratiet. Der er faktisk en stigende opmærksomhed på problemerne og en begyndende villighed til at tage fat om dem.

Denne positive tendens kan blive bremset af fanatisme og polarisering.

Der er brug for oplysning og fornuft og politisk pres. Ikke mordtrusler på Facebook.

Der skal være plads til synspunkter af enhver slags - og debat. Også hård og kontant debat.

Men uden at det ender med dødstrusler.

Hvis ikke der bliver sagt fra overfor de mest fanatiske og voldsparate elementer på både venstre- og højrefløj, så vil det med tiden blive fanatikerne der fuldstændigt sætter dagsordenen.

Ikke i praksis her i landet eller andre steder i vesten lige foreløbig, men i en parallelverden på den sociale medier.

Truslerne, udskamning, berufsverbot og så videre vil da presse kritik af banen og kan de modigste og de mest ligelade og fantatiske vil gide deltage i et stadigt mere betændt og bizart online-miljø

Det er vi temmelig sikkert ikke særlig godt tjent med.

Derfor skal der mod til. Mod til at sige fra, når nogen virkelig går over grænsen og begynder med trusler om mord.

Uanset om det er på venstrefløj, højrefløj eller et helt andet sted uden for den politiske skala.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis

Senest

Udgivet for
Udgivet for

Nedtælling

/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Bak op og få fordele Se muligheder Bak op og få fordele Tilmeld

Ønsker du et Danmark hvor etablerede medier og partier sætter dagsorden uden hensyn til borgerne?

Nej? – Nå, men det koster penge - og meget andet - at drive et medie som går imod magthaverne. Er du villig til at betale en del af prisen?

Første mål er at balancere de direkte økonomiske udgifter ved at drive et medie som i modsætning til den etablerede presse ikke modtager offentlige penge

Se muligheder Tilmeld nu

Nu 295 abonnenter ud af 1000 nødvendige