Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

316

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Feminister sender oftere mænd i døden

Pixabay
Pixabay

Antal

Brugerindlæg af Lennart Kiil

Kvinder, som identificerer sig selv som feminister, er i højere grad tilbøjelige til at ofre mænd i et moralsk dilemma end kvinder, der ser sig selv som kvinder, er.

Det tyder et studium, som for nylig blev offentliggjort i et anerkendt psykologisk tidsskrift, i hvert fald på.

Hele studiet bygger dog på en fejlagtig præmis om at mænd entydigt er mere værdsatte af samfundet end kvinder, hvor al faktisk historie og konkret empirisk evidens faktisk viser at mænd også anses og i praksis har været mere afhændelige.

Ikke desto mindre er det interessant at feminister i ekstra høj grad finder mænd afhændelige. Den forklaring, forskerne selv kommer med, er underlig indviklet:

De mener at feministerne reagerer imod stereotyper ved at sende mænd i døden i det moralske dilemma.

En simplere og dermed mere oplagt forklaring er dog at feminister i mindre grad end andre kvinder reelt kerer sig om mænd, og at feminister i en del tilfælde er decideret negativt stemte i forhold til mænd og derfor mere tilbøjelige til at ofre dem frem for kvinder.

Åbenbart i særlige grad hvis feministerne er blevet primet med trigger-stereotyper inden forsøget.

Overfor Campus Reform fremsætter studiets leder, Jolien van Breen, følgende besynderlige påstand:

At der ikke uden for psykologiske undersøgelser er nogen evidens for at feminister opfører sig mere negativt overfor mænd end andre kvinder gør.

Hun tilbringer vist for meget tid i laboratoriet.

Del
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

07/06/2018 - 21:39

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:06

Organisationer: 

Feminismen

Del eller citer med linket her

MediaCreeper