Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Berømt feminist victim blamer i opsigtsvækkende #metoo sag

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Berømt feminist victim blamer i opsigtsvækkende #metoo sag

Skrevet af Lennart Kiil

En underlig sag er opstået i det stærkt identitetspolitiske amerikanske universitetsmiljø.

I forlængelse af #metoo er en kvindelig underviser blevet anklaget af en studerende.

Men en af feminismens helt store kanoner Judith Butler og den i venstreorienterede kredse meget populære filosof Slavoj Žižek har i et fælles brev med andre skrevet:

Although we have no access to the confidential dossier, we have all worked for many years in close proximity to Professor Ronell and accumulated collectively years of experience to support our view of her capacity as teacher and a scholar, but also as someone who has served as Chair of both the Departments of German and Comparative Literature at New York University.  We have all seen her relationship with students, and some of us know the individual who has waged this malicious campaign against her

Først erkender de ikke at kende til detaljer i sagen, men alligevel mener de sig i stand til på forhånd at kunne frikende den anklagede kvindelige underviser.

Og bagefter kaster de sig ud i en ordentlig omgang af noget de normalt selv ville kalde victim blaming mod den angiveligt forulempede studerende.

Judith Butler er en af den moderne feminismes absolut vigtigste ideologer, så det er ikke hvem som helst der har skrevet det opsigtsvækkende brev.

Det er åbenbarende at se hvor lidt de her folk står ved deres "principper" når det ikke lige passer deres dagsorden.

Det er også interessant bredere:

Det er nemt for feminister når en kvinde anklager en mand. For kvinder lyver jo ikke om den slags, fortæller feminister os.

Men hvis kvinder ikke lyver om overgreb - hvad så når en kvinde anklager en anden kvinde. Hvem lyver så?

Det er naturligvis muligt at Judith et al har ret og at den anklagede kvinde er uskyldig og det angivelige offer er en løgner.

Jeg vil tilføje at det i denne sag som andre må være de objektive bevisers beskaffenhed som afgør retsspørgsmål og ikke den anklagedes eller den anklagendes gruppetilhørsforhold.

Endeligt skriver feministerne i brevet:

We testify to the grace, the keen wit, and the intellectual commitment of Professor Ronell and ask that she be accorded the dignity rightly deserved by someone of her international standing and reputation.  If she were to be terminated or relieved of her duties, the injustice would be widely recognized and opposed. 

Det var alligevel noget af det klareste eksempel på entitlement længe set. Så fordi hun er en anerkendt akademiker skal hun have særbehandling.

De mænd, som er blevet anklaget, har feministerne ellers haft travlt med at få jordet så grundigt som muligt uanset hvad de ellers har bidraget med gennem deres karrierer.

Del Berømt feminist victim blamer i opsigtsvækkende #metoo sag