Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

307

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade
Pixabay

Mad der er værd at rejse efter

Vi ser flere og flere luksusturister, der generelt rejser verden rundt for at finde gode Michelin restauranter og oplevelser generelt. Så hvorfor ikke kombinere den store interesse med mad og sørge for at det spiller ind i forhold til hvilken destination til rejsen du vælger?

Vi har snakket med Per Asmussen (GastroFun.dk), der her kommer med opskrifter fra forskellige lande og måske kan det hjælpe dig til at finde ud af hvilken rejsedestination du skal vælge næste gang? Det behøver ikke at være Michelin niveau, bare du elsker mad og synes at det er værd at rejse efter.

Hvis du dog ønsker at kunne tilberede din mad på Michelin niveau hjemme i privatkøkkenet, så er en sous vide stav en god måde at komme i gang på. Vil du læse mere omkring sous vide, hvordan man bruger den madteknik, så læs med her.

Vi ved f.eks. alle at stærk mad med masser af chili bl.a. er populært i Mexico og der spises ris i Japan. Men hvor vil det give mening at rejse hen for at få forskellige retter som du gerne vil prøve lokalt? Det har vi et bud på her:

 

Frankrig

Vi starter med det store land Frankrig. Landet er og forbliver altid på toppen af gastronomiens verden og hvis du tænker på at besøge landet, så kommer du ikke uden om disse retter:

  • Sauce Bearnaise. Se en del forskellige opskrifter her.
  • De fire andre franske grundsaucer. Se artiklen her.
  • Crossainter. Se en opskrift her.
  • Confit de canard. Se opskriften her.
  • Crème brûlée. Se en opskrift her.
  • Rødvinsglace. Se en opskrift her.
  • Macarons. Se en opskrift her.
  • Fransk citrontærte. Se en opskrift her.
  • Rødvinsglace. Se en opskrift her.
  • Souffles
  • Boullabaisse
  • Frølår

 

 

Du må ikke snyde for disse lækre oplevelser, men når du er det franske, så husk at der også en masse forskellige dejlige vine, alkoholer og champagner.

 

Italien

De rustikke italienske køkken er bestemt ikke lige så fint/fancy som det franske, men ikke lige så fint som det franske, men det er det udenlandske køkken som vi her i Danmark bruger mest til vores egne retter. Sat lidt på spidsen, så er Lasagne nok den mest brugte ret herhjemme.

I Italien gør de dog ikke tingene på samme måde som herhjemme. De koger pastaen i kortere tid (al dente) og pasta er typisk hoveddelen i en mindre ret, hvor den i Danmark fås i større portioner og er en del af en en kødret .

Når du har valgt Italien som destination, skal du dog ikke gå forbi disse retter:

 

  • Pasta med trøffel. Se opskriften her.
  • Lasagne. Se opskriften her.
  • Ragú Alla Bolognese. Se en fortolkning (pasta med kødsovs) her.
  • Italiens is (gelato)
  • Pizza. Se en opskrift her.
  • Creme Caramel
  • Tiramisu. Se en opskrift her.
  • Spaghetti Carbonara. Se en udgave her
  • Ravioli
  • Spaghetti med kødboller. Se en opskrift her.
  • Crostini. Se en opskrift her eller her.
  • Focaccia. Se en opskrit her eller her.
  • Saltimbocca. Se en opskrift her.

 

På drikkefronten bør du kigge efter Amarone eller Barolo vine, men du aldrig galt i byen ved at drikke vinene fra de lokale vingårde. Er du til ost, så kommer du ikke uden om parmesan og bøfmozarella.

Italien er også kendt for klassiske fodboldopgør, hvor især Genoa-Sampdoria eller Inter-AC Milan kan anbefales. Se her for forskellige muligheder for fodboldrejser.

 

USA

USA er fast food/junk food hjemstavn. De er som regel ikke de sundeste retter, men utrolig velsmagende.

Du skal igennem disse retter på en tur rundt i landet:

  • Cheeseburger. Se en opskrift her.
  • Pulled pork. Se en opskrift her.
  • Baconburger. Se en opskrift her.
  • Majsbrød
  • Majs-chowder
  • Pulled pork burger. Se en opskrift her.
  • Spareribs. Se en opskrift her.
  • Roethlis sliders. Se en opskrift her
  • Amerikanske pandekager. Se en opskrift her.
  • Macaroni and cheese (Mac and cheese)
  • BBQ brisket (spidsbryst)

I USA anbefaler vi at retterne skal nydes sammen med Miller, Budweiser, Ginger Ale eller Rout Beer, der alle skal serveres iskoldt.

Husk at sygehusvæsenet i USA er dyrt, så vi anbefaler at du husker at tegne en rejseforsikring.

Kommercielt

Del eller citer med linket her

MediaCreeper