Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Dømt ude: Smagsdommeriet gennemsyrer det offentlige system

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Dømt ude: Smagsdommeriet gennemsyrer det offentlige system

Skrevet af Lennart Kiil

En af venstrefløjens sejlivede myter er at Anders Fogh fik gjort op med smagsdommeriet.

Men det gjorde Anders Fogh ikke.

Smagsdommeriet lever skam i bedste velgående og fungerer på utroligt mange planer.

Ikke mindst i det offentlige system.

Som vi på Folkets Avis tidligere dokumenterede i en række artikler så findes der i Danmark et offentligt understøttet smagsdommeri inden for kunstverdenen som koster skatteyderne hundredevis af millioner om året.

Danmarks Radio - som i virkeligheden burde hedde Systemets Talerør - er også et eksempel på hvordan smagsdommere sidder og bestemmer hvilken musik der skal høres og hvilke synspunkter der skal forties og hvilke emner der skal på dagsordenen.

Og i den kommende tid vil Folkets Avis afsløre andre steder i det offentlige hvor smagsdommeriet lever i bedste velgående. Og ikke bare koster skatteborgerne penge, men decideret arbejder imod den bredere befolknings interesser i en bredt oplyst samfundsdebat.

Man kan sige at det er interessant i en tid hvor mange i det offentlige system og andre steder insisterer på inklusion, mangfoldighed og pluralisme at man reelt samtidigt aktivt arbejder for at holde synspunkter, som afviger bare en smule fra de vedtagne sandheder, helt ude af spil.

Vi dokumenterer tendensen med et eksempel den kommende tid. Et eksempel hvor det faglige har måttet vige for et smagsdommeri baseret på identitetspolitik.

Så følg med på Folkets Avis.

Organisationer: 
Emner: 
Del Dømt ude: Smagsdommeriet gennemsyrer det offentlige system