Rævekagen

Rævekagen er magasinet om magthaverne.

Efterlysning: Løkkes rygrad er forsvundet

Skrevet af Lennart Kiil

Lars Løkke er sikkert en fin fyr.

Men han er ikke en mand gjort af principper.

Og specielt liberal kan man vist heller ikke kalde ham, hvis man med liberal mener at borgerne og markedet selv skal have lov at bestemme så meget som muligt.

Det virker som om det vigtigste for Lars Løkke er at blive ved magten. Han klæber sig nærmest desperat til taburetten.

Nu vil han således - måske som en udstrakt hånd til Alternativets afgørenede mandater eller blot fordi en fokusgruppe har peget på vælgerpotentiale i det - afskaffe benzin og dieselbiler allerede i 2030.

Det sagde han i Folketingets åbningstale i går.

Eller som Venstre udtrykker det i deres reklame-materiale:

"I 2030 vil vi lukke for salget af nye benzin- og dieselbiler"

Det er meget arrogant formuleret. Politikere der sådan bare lige vil lukke af for noget. Som om det ikke var en sag mellem bilsælgere og bilkøbere.

Hvis nu Lars Løkke og partiet Venstre havde været liberalt af gavn og ikke bare navn, så ville man naturligvis ikke have frataget borgerne friheden til selv at vælge hvilken type bil man køber sig.

Men i et desperat forsøg på at fastholde regeringsmagten er partiet Venstre og dets formand Lars Løkke altså villige til at kaste ethvert liberalt princip overbord.

Den principløshed og mangel på rygrad får mig til at tænke på den nuværende trafikministerns berømte ord - her omskrevet med politikere i stedet for kvinder:

"Jeg anklager politkere for grundlæggende at være uden moral og ære. De er fyldt med kærlighed til deres nærmeste, men moral og ære besidder de ikke. Spørg en politiker, hvad han mener om dit og dat i samfundsdebatten, og hans svar vil afspejle hans egne og hans nærmestes interesser og intet andet."

Med venner som Løkke har borgerlige vælgere ikke brug for fjender.