Gå til hovedindhold

Tænker Torben altid med tissemanden?

Nye Borgerliges Pernille Vermund har været en tur gennem mediemøllen den seneste uge.

Ikke så meget på bloggen her, som også hedder Mediemøllen, men mediemøllen i en bredere forstand som det danske medielandskab.

Omtalen er kommet i forlængelse af at bogen Værdikrigeren, en biografi om Vermund, er udkommet.

Det er som om mediernes mange kommentatorer har svært ved at finde en forklaring på at Nye Borgerlige har fået fat i en betydelig andel af vælgerne.

Da Nye Borgerlige tilmed blandt vælgerne tæller en betydelig overvægt af mænd, konkluderer mediernes politiske analytikere uden videre at forklaringen må være at disse mænd tænker med det lille hovede i stedet for det store.

Det er nu næppe en ret stor del af forklaringen.

Mænd rykker som regel hurtigere på nye muligheder end kvinder, og mænd ligger helt generelt til højre for kvinder i det politiske landskab.

Disse generelle faktorer har langt større forklaringskraft end Pernille Vermunds udseende og fremtoning.

Så når Torben Steno om Nye Borgerliges vælgere udtaler

De er mere interesseret i, hvad der kunne komme ind i hendes mund.

Torben Steno Radio24syv

skal det nok i virkeligheden mere tages som udtryk for hans egne forestillinger og fantasier. Og at han måske er blevet en anelse tyk bag ørene.

Og faktisk vil jeg vove den påstand at det er medierne selv mere end vælgerne som "obsesser" over Vermunds fysiske fortrin.

Men der er også noget andet på spil.

Hvis vi løfter blikket lidt ud over Danmark, så kan vi se at identitetspolitik oftes følges med en pornoficering af politik. 

For eksempel har alt right udtrykket cuck om etablerede konservative i USA.

Medierne og politikerne har for så vidt begge en interesse i denne udvikling fordi den øger den overfladiske interesse for politik og skaber flere kliks og mere omtale.

Så alt det her er noget der ligger i tiden.

Men det er skidt hvis det tager for meget overhånd.

Og her gik Steno altså lige et skrift for langt. Så bliver det plat og pinligt.

Selv gætter jeg på at en meget stor andel af de mænd og kvinder som stemmer på Nye Borgerlige faktisk hælder mod det mere rationelle end tilfældet er for mange af de andre partiers vedkommende, men jeg har ikke noget videre belæg for den påstand her og nu.

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.