Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

319

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Kommune skynder sig at tvinge borgere inden tvangen bliver ulovlig

Foto: Hans Jørn Storgaard Andersen / CC BY-SA 3.0
Horsens Statsfængsel. Foto: Hans Jørn Storgaard Andersen / CC BY-SA 3.0
Fængslet er vel Horsens vartegn. I dag foregår de skumle ting dog på rådhuset.

Antal

Brugerindlæg af Lennart Kiil

Fra årsskiftet bliver det ulovligt at tvinge borgerne over på en bestemt forsyningsløsning.

Men i Horsens Kommune og Fjernvarme Horsens har man åbenbart et så brændende ønske om at ensrette byens forstæder og oplandsbyer og tvangstilslutte borgerne i disse sparsomt befolkede områder det centrale Horsens fjernvarm at man simpelthen skynder og forhaster det hele igennem på rekordtid.

Man kunne nemt vælge at sige:

Det her kan vi ikke nå at gøre. Så vi giver borgerne det frie valg til at bestemme selv. Det får de jo alligevel efter nytår.

I stedet har man valgt at handle ud fra følgende logik:

Fra nytår kan borgerne vælge selv. Det kan vi sørme ikke have. De skal tvinges til en forsyningsløsning de ikke ønsker. Så nu skynder vi os at tvinge dem til det - inden den form for tvang bliver gjort ulovlig om en måned.

Det svarer vel i en eller anden forstand lidt til nogle tyranniske forældre der op til afskaffelsen af revselsesretten gav deres børn nogle ekstra slag, for nu var det jo snart slut med den mulighed.

At tvinge borgere til at slutte sig til en forsyningsløsning, de ikke ønsker, er naturligvis moralsk forkert. Og det er da også den erkendelse der ligger bag den kommende lovændring.

Vi ved godt at det frie valg er bedre for borgerne end tvang og trusler.

Horsens byråd agerer småligt i den her sag. Man ønsker ikke for alvor nogen dialog eller selvbestemmelse til borgerne.

Man er helt forhippet på en løsning som man er blevet bundet på ærmet skulle være så fantastisk, men i virkeligheden ikke nødvendigvis er det når det handler om ikke-tætbebyggede områder.

Nu forhaster man sig så og det giver dårlig forvaltning. Man tromler simpelthen fornuften og friheden ned.

Man kunne have efterlevet ånden i den kommende lov - men i stedet gjorde man alt hvad man kunne for at holde fast i sin magt over borgernes forsyning.

Noget borgerne i dag sagtens selv kan stå for.

Del
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

29/11/2018 - 09:58

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 12:43

Organisationer: 

Horsens Kommune, Fjernvarme Horsens

Emner: 

Del eller citer med linket her

MediaCreeper