Gå til hovedindhold

Fantasiløse Frederiksen vil have flere skatter

Socialdemokraterne er ikke specielt opfindsomme.

Heller ikke partiets leder, Mette Frederiksen.

Ser de et problem eller en mangel i samfundet, kræver de flere eller højere skatter.

At verdens højeste skattetryk kunne være et problem for samfundet, falder dem åbenbart ikke ind.

Det er både trist og sørgeligt og skadeligt for Danmark at venstrefløjen i dansk politik - inklusive Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet - simpelthen ikke har fantasien til at forestille sig andre måder at løse problemer på og skabe fremskridt på end i stadigt stigende grad at beskatte den produktive del af befolkningen.

Socialisterne tror alle problemer løses med flere skatter.

Hårdere og hårdere beskatning.

Men det ender galt.

Nu er de på den igen med nye kreative skatter:

Dels vil socialdemokraterne indføre en ny"supermillionærskat" for folk med indtægter, der ligger over 10 millioner kr. om året. Det vil betyde at danske virksomheder får sværere ved at holde nogle af de allerdygtigste chefer i landet.

Dels vil socialdemokraterne hæve skatter på aktier og investeringer - altså indføre højere beskatning af aktieindkomst. Noget der kommer til at ramme den store brede del af Danmarks befolkning i sidste ende.

Men her slutter det så med "kreativiteten".

For hvad er det egentligt at Socialdemokraterne forestiller sig skal skabe dynamik, fremgang og udvikling i det stadigt mere stagnerende Danmark?

Det spørgsmål har Mette Frederiksen ikke noget fornuftigt svar på.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.