Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

300

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Borgen er en børnehave for voksne

Pixabay
Foto: Pixabay
Afgift på bobler
Debatindlæg

Gratis

Del indlæg

Ja, vi har en afgift på luften i mousserende vine her i landet.

Det vil sige at bobler i Champagne og cava er pålagt en særlig afgift ud over de mange andre "almindelige" afgifter som vine og anden alkohol er pålagt her i landet.

Det virker skørt. Men velfærdsstaten er umættelig, så det er ikke overraskende.

Nå, man den borgerlige regering ønskede ikke desto mindre at sænke eller fjerne nogle af de allermest mærkelige afgifter.

Men ikke afgiften på bobler.

Og hvorfor så ikke det?

Jo, vi får noget af et svar på det spørgsmål i en artikel på Finans.dk hvor skatteminister Karsten Lauritzen citeres for:

havde vi haft det som en prioritet at afskaffe den, havde Socialdemokratiet haft en fest med at kalde alle vores reformer for champagnereformer, og de billige point vil jeg ikke give dem

Det rationelle har tydeligvis meget dårlige vilkår i det politiske system.

Og her må vi ovenikøbet konstatere at der er identitetspolitik på spil.

For Karsten Lauritzen har sikkert ret i at S eller andre partier som er imod regeringen ville fremstille det som en skattelettelse rettet imod "de rige".

Det er naturligvis vrøvl. Netop de rige kan være ligeglade med de her afgifter på forbrug. De rammer hovedsagligt de mindrebemidlede.

Faktisk kunne man med bedre ret hævde at dem, som ønsker at bevare den her afgift, ønsker at fastholde mousserende vin i en eksklusiv prisklasse forbeholdt "de rige".

Socialdemokratiet og andre partier på venstrefløjen har mesterligt kombineret almindelig misundelse med en underlig fortegnet karikatur af en klasse - "de rige".

Og hvis noget kan fremstilles som kommende disse "rige" til gode så må det bremses for enhver pris.

Det stigma, som S har lagt på folk der klarer sig godt, er nu også styrende for den borgerlige regerings afgiftspolitik. Til skade for helt almindelige mennesker.

Sørgeligt.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:09

Del eller citer ved at kopiere linket her

Organisationer: 
Borgerlig-Liberal Regering
Emner: 
politik
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

FOLKETS

Del eller citer med linket her

MediaCreeper