Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Ny regning til skatteyderne: 1 stk portræt-foto af børne-borgmester – 98.700 kroner

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Ny regning til skatteyderne: 1 stk portræt-foto af børne-borgmester – 98.700 kroner

Skrevet af Lennart Kiil

H.C Andersen havde så meget ret da han skrev Kejserens Nye Klæder om hvordan fuskere kan narre magtmennesker ved at spille på deres forfængelighed.

Selv her hundreder af år efter at H.C Andersen advarede os og udstillede dette latterlige træk i selvhøjtidelige magtmennesker, finder vi igen og igen eksempler på at det sker.

Det seneste eksempel involverer den såkaldte børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev som har fået taget et portrætfoto. Altså et fotografi af hendes ansigt og overkrop.

Det glorificerede pasbillede har kostet 98.700 kroner. Men det har Pia Allerslev jo ikke betalt af egen lomme. Det er tvivlsomt at hun selv ville have betalt så meget for det hvis hun var blevet præsenteret for den pris i en privat sammenhæng.

Men som politiker havde Pia Allerslev muligheden for at sende regningen videre til skatteborgerne. Og så virkede det åbenbart ikke længere som nogen urimelig pris at en fotograf tog knap 100.000 for et simpelt portrætfoto med blåt filter.

Fotografen, undskyld kunstneren, forklarer prisen med at hun normalt arbejder i sit helt eget univers.

Tjaah.

En ungdomspolitiker har lavet et lignende portræt af sig selv. Og han undrer sig lidt over at det i Allerslevs tilfælde skulle være dyrt.

Tidligere børne- og ungdomsborgmester i København, Pia Allerslev, er ved sin fratrædelse blevet fotograferet for den...

Slået op af Mikkel Bjørn SørensenTirsdag den 8. januar 2019

 

Del Ny regning til skatteyderne: 1 stk portræt-foto af børne-borgmester – 98.700 kroner