Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Farvel Gillette: En barbering er bare ikke særlig vigtig i sammenligning med sandheden

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Farvel Gillette: En barbering er bare ikke særlig vigtig i sammenligning med sandheden

Gillettes udlægning af maskulinitet er fuldstændig sammenfaldende med den vi kender fra radikalfeminismen, nemlig med ekstremt fokus på det negative, og man kobler direkte bullying (mobning) og harassment (chikane) med maskulinitet som om det skulle være essensen af den eller kendetegnende for den.

Det er naturligvis bimlende vanvid at koge maskulinitet ned til at handle om mobning og chikane. Men det er altså hvad Gillette åbenbart mener at maskulinitet har været indtil nu. At man så sideløbende forsøger med en fortælling om at alt det (som aldrig var) kan laves om hvis man barberer sig med en Gillette, det er jo fuldstændigt til grin.

Gillette politiserer og melder sig ind i en kønskamp på radikalfeministisk hold: Mænd og maskulinitet er toksiske og skal laves om.

Samtid politiserer Gillette deres produkt. Man promoverer en bestemt ideologi - og en bestemt, fejlagtigt, opfattelse af virkeligheden.

Lidt på samme måde som vi ser universiteterne i stigende grad politiserer om hvordan tingene bør være i stedet for at holde sig til at lave sandfærdige beskrivelser af hvordan tingene rent faktisk er.

Og når Gillette på den måde vælger at bruge de penge som jeg har betalt for deres produkt til at fremme et løgnagtigt og respektløst billede af drenge og mænd, så vælger jeg det mod-politiske træk.

Det består for så vidt ikke i at bruge en masse krudt på at præsentere et andet billede. Det gør jeg gerne ved andre lejligheder. Og det er meget nemt at præsentere et mere sandfærdigt synspunkt end det Gillette fremstiller. Nej, i første omgang handler mod-politik om at undlade at bakke økonomisk op om virksomheder som har misforstået deres rolle og udbreder misinformation og løgne, som Gillette gør i det omtalte tilfælde.

For jeg ønsker ikke at mine penge skal gå til promovering af løgn og misinformation. Og i tilfældet Gillette er det meget nemt at forhindre, at det sker igen.

Se også gerne min korte video-log om emnet herover som dog er på engelsk så Gillette kan forstå det - ikke at jeg nærer de store forhåbninger til at der bliver lyttet med.

Del Farvel Gillette: En barbering er bare ikke særlig vigtig i sammenligning med sandheden