Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Dyrest i EU ikke nok – nu vil Uffe skrue prisen på mad helt i vejret

Foto: ft.dk til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Uffe Elbæk. Foto: ft.dk til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Det er horribelt at ville øge prisen yderligere på livsfornødenheder i et land som allerede har de højeste forbrugerpriser

Danmark har, takket været blandt andet en af verdens højeste moms-satser og en del andre afgifter på helt almindelige varer fra supermarkedet, EU's højeste forbrugerpriser.

Det vil sige at danskerne betaler mere for almindelige dagligdags indkøb af fornødenheder som mad og andet almindeligt forbrug.

Faktisk ligger forbrugerpriserne i Danmark næsten 50 procent over gennemsnittet i EU. Det er faktisk ganske voldsomt.

Læg dertil at vi ud over de højeste afgifter også i mere almen og bredere forstand har det højeste skattetryk i EU. Dog midlertidigt overhalet af Frankrig.

Disse ting betyder at det er træls at være mindrebemidlet i Danmark.

Men det er slet ikke nok. Fornødenheder skal være endnu dyrere, mener alternativet med Uffe Elbæk i spidsen.

I et nyt såkaldt kemi-udspil lægger partiet nemlig op til dels at have afgifterne på elektronik og hårde hvidevarer med op til 25 procent.

Det er dog langt fra det værste, for i samme udspil vil man også hæve priserne på helt almindelige fødevarer så de bliver mindst lige så dyre som økologiske føde-varer er i dag.

Man vil hæve priserne på fødevarer ved at pålægge dem en direkte ekstraafgift ud over den landmændene allerede betaler. Lad os se nærmere på indholdet i Uffe-kultens forslag 6:

Samtidig vil vi arbejde for at lægge afgift på fødevarer, der er fremstillet med brug af pesticider og herbicider, så man ikke kun pålægger afgiften i produktionsfasen, men også gør økologiske varer mere prisattraktive for forbrugerne.

Afgift med afgift på - kunne man kalde det.

Men kun på de madvarer som mindrebemidlede danskere har råd til.

De økologiske madvarer som Alternativet selv tilbeder som en slags gud, de skal naturligvis ikke pålægges afgifter af nogen art.

Det er mig meget svært at have sympati for Alternativets projekt som er undergravende for almindelige mennesker frihed og købekraft, og som ikke har anden effekt end måske at give en affluent class lidt bedre samvittighed på menneskehedens vegne ved at forhindre de brede masser i at nyde livet.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:09
Personer: 
Uffe Elbæk
Organisationer: 
Alternativet
Emner: 
bureaukratiskatter og afgifterpolitik
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn