Bliv medlem eller sponsor

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

281

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem
eller sponsor

Primære faneblade

"Alle med andre holdninger end mig er landsforrædere"

Tegning: Pixabay
Indskrænkethed. Tegning: Pixabay
De ved det hele. Og er man det mindste uenig, er man bare en skide landsforræder.
Debatindlæg
Åben

Gratis

Højrefløjen er ikke så slemt ramt af identitetspolitik som venstrefløjen.

Det betyder at der stadig er mere individuel tænkning og selvstændig stillingtagen på højrefløjen – og mere plads til selvkritik.

Men selvfølgelig findes der også på højrefløjen identitetspolitiske grupperinger som fuldstændigt lukker sig om sig selv og mener at alle andre ikke fatter en skid af noget og er helt galt på den.

Hvis ens opfattelse af visse emner afviger bare en millimeter fra disse grupperingers opfattelse, så er tøver de ikke med at sætte mærkatet landsforræder på en. Og det gælder uanset hvor meget man så ellers har gjort for landet i praksis. Nej, en enkelt afvigende holdning, er nok til at disse mennesker sætter stemplet landsforræder på en.

Lad os tage en konkret eksempel:

Man kunne for eksempel have en person som tidligere har tjent sit land som soldat, og som deltager i en debat med nogle af disse mennesker på Facebook. Den tidligere soldat mener så måske noget andet end nogle af disse mennesker. Og fluks vil nogle af disse mennesker kalde den tidligere soldat for landsforræder.

Kan I se problemet?

Man dømmer folk på at have en anden opfattelse af tingene helt uden at tage højde for hvad folk rent faktisk har gjort i praksis.

Tidligere var landforræder noget man forbandt med handlinger, nu er landsforrædderi noget mange forbinder med holdninger.

Det er et markant skred som skal forstås i en identitetspolitisk sammenhæng.

Nu er landsforræderi rent faktisk en temmelig alvorlig sag. Og hvis vi ser lidt historisk på det og på forhold andre steder i verden, så bør vi spørge os selv om vi ønsker at komme derhen hvor befolkningen skal følge en bestemt holdning - typisk defineret af regimet - for ellers er de landsforrædere?

Man skal ikke være specielt skarp for at indse at det at kalde alle som mener noget andet end en selv for landsforrædere er uhyre totalitært.

Og rent ud sagt udtryk for noget man må betegne som en temmelig indskrænket tankegang.

Så med fare for at blive kaldt landsforræder har jeg nu altså lavet denne kritik af en tendens som florerer i visse grupperinger på højrefløjen hvor man er meget hurtige i debatter til at dømme alle mulige andre til at være landsforrædere og omtale dem som sådan - ikke på grund af noget de har gjort, men på grund af noget de mener.

Tilsvarende findes jo på venstrefløjen tendensen til at kalde alle med andre holdninger for racister eller sexister.

Tænk lidt over det.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:09
Emner: 
politik
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Husk at dele

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Del eller citer med linket her

MediaCreeper