Pape vil forbyde vild bøssesex

Skrevet af Lennart Kiil

Førhen skulle der tvang til før man talte om VOLDtægt - det gav god mening for tvang og vold er jo to ord for samme uacceptable adfærd.

Og tvang og vold er naturligvis 100 procent uacceptabelt.

Det kunne de fleste forstå.

Men nu vil politikerne med Pape i spidsen ændre på loven så der er tale om voldtægt hvis ikke der er givet et såkaldt samtykke.

Det vil sige der skal ikke længere vold eller tvang til før der i lovens forstand er tale om VOLDtægt. Der skal alene foreligge den situationen at der ikke er givet "samtykke".

I praksis tror jeg at man forestiller sig at det er kvinden som skal give samtykke. Og at det altid er manden som er voldtægtsforbryderen.

Men det er vel sexistisk.

Det er vel forskelbehandling.

Hvis der skal være ligestilling, så må det være sådan at der også er tale om voldtægt med kvinden i rollen som voldtægtsforbryderen hvis manden ikke har givet sit eksplicitte samtykke.

Personligt er jo hverken for eller imod den her ændring. Jeg er skeptisk overfor den fordi man bureaukratiserer forholdet mellem kønnene yderligere og komplicerer tingene.

Før måtte man ikke tvinge og bruge vold. Det er en naturlig grænse som langt de fleste kan forstå på tværs af sprog og kultur (jo, det er det - jeg ved godt der vil komme indvendinger nu, men selv på tværs af kulturer forstår langt de fleste det her), men nu vil man i stedet DJØFisere sex med noget der hedder et "samtykke".

Det får mig til at tænke på GDPR.

Men hvad med Papes egen seksualitet? Bliver den ramt?

Pape er homoseksuel så vidt jeg er orienteret. Og man må gå ud fra at den nye lovgivning også gælder mødet mellem bøsser. For de er vel ligestillede med heteroseksuelle og skal omfattes af den samme lovgivning.

Det er velkendt at mange bøsser mødes anonymt og ordløst og har sex i parker og andre steder. Der er sågar "dark rooms", altså mørke rum i bøsseklubber, hvor man knapt kan se hinanden.

Al denne sex må vel så med et pennestrøg fra Pape være voldtægt. For der gives jo ikke noget explicit samtykke. Det er bare lige på.

I praksis vil politiet næppe sigte alle disse mennesker for at have voldtaget hinanden, men i lovens forstand vil der være tale om voldtægt hvis Pape får sin lov igennem.

DJØFiseringen af samfundet rykker inde i sovekammeret.

Meget af den form for sex som eksiterer især i bøsse-miljøet vil blive til voldtægt hvis Pape får sin vilje. Men han tænker måske at det kun gælder for forhold hvor der er en kvinde involveret?

Personer: 
Organisationer: